Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in Gümüşhane Ziyareti - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

9 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in Gümüşhane Ziyareti

Giriş Tarihi: 26 Haziran 2023 - 10:26

Son Güncelleme: 26 Haziran 2023 - 10:26

Hasan Pir

Milli Eğitim Bakanı Sayın Prof.Dr.Yusuf Tekin 29 Haziran 2023 Perşembe günü öğleden sonra Gümüşhane’yi ziyaret edecek.

Eğer bir değişiklik olmaz ise Bakan Yusuf Tekin’in Gümüşhane’de toplam iki saatlik bir süre kalacağı anlaşılıyor.

Biz Gümüşhaneliler, Sayın Bakanımızın şehrimizi iki saatlik ziyaretini çok az buluyoruz.

Sayın Bakan mümkünse ziyaretini uzatmalıdır. Çünkü uzatmasını gerektirecek önemli nedenler vardır.

Öncelikle, Gümüşhane’ye gelmişken Sayın Bakanımızın Şehit Öğretmenimiz Necmettin Yılmaz’ın kabrini ziyaret etmesi icap eder.

Bilindiği gibi, PKK’lı teröristler, Urfa’da öğretmenlik yapan Gümüşhaneli Hemşerimiz Necmettin Yılmaz’ı Gümüşhane’ye ailesinin yanına gelirken 16 Haziran 2017 tarihinde  Tunceli Pülümür yolunda şehit ettiler.  

14 gün önce, yani 16 Haziran 2023 tarihi Hemşerimiz Necmettin Yılmaz’ın şehadetinin 6. sene-i devriyesi idi.  Necmettin Öğretmen’in naaşı vefatından bir ay sonra bulunduğu için Torul ilçemizin Demirkapı köyünde 16 Temmuz 2017 tarihinde toprağa verilmişti.  Dolayısıyla 17 gün sonra da,  yani 16 Temmuz 2023 tarihi Necmettin Öğretmen’in naaşının toprağa verildiği tarihin yine 6. sene-i devriyesidir. Bu kadar önemli bir tarih diliminde Gümüşhane’ye gelen Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin’in  Necmettin Öğretmenimizin  Torul ilçesi Demirkapı köyündeki kabrini ziyaret ederek bir Fatiha okuması gerekir diye düşünüyoruz.

Kendisine bilgi verildiği takdirde Sayın Bakanımızın Şehit Necmettin Öğretmenimizin kabrini ziyaret edeceğine inanıyoruz.

***

Milli Eğitimi Bakanlığı’nda müsteşarlık yaptığı dönemde önemli hizmetlere imza atan ve şimdi de bakan olarak önemli hizmetler yapacağına inandığımız Sayın Tekin’in Gümüşhane’de öğretmen, veli, STK ve basın camiası ile de bir araya gelmesini çok isterdik.

Unutmamak gerekir ki, Gümüşhane’ye 14 yıldır Milli Eğitim Bakanı gelmedi. Gümüşhane’ye en son gelen Milli Eğitim Bakanı Sayın Nimet Çubukçu idi. Sayın Çubukçu Gümüşhane’yi 30 Ekim 2009 tarihinde ziyaret etti. Bu ziyarete bakanlığın 25 üst bürokratı da katılmıştı. (Milli Eğitim Bakanı Sayın Nimet Çubukçu’nun;  22.04 2011 tarihinde GÜMÜŞTAŞ firmasının maden tesisi açılış töreni için Gümüşhane’ye  Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan ile birlikte 2. gelişini  istisna tutuyoruz.)

***

Şehrimizi Kurban Bayramı’nın 2. Günü ziyaret edecek olan Milli Eğitim Bakanı Sayın Prof.Dr. Yusuf Tekin’in; Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’a en vefalı illerden biri olan ve Cumhurbaşkanlığı’nın bütün seçimlerinde Sayın Erdoğan’a en yüksek oranda oy veren ikinci il olan Gümüşhane’de sadece iki saat gibi kısa bir süre kalıp gidişi Gümüşhanelileri üzecektir sanırım.

Gümüşhane’nin Sayın Bakanımız Yusuf Tekin’den istekleri olacaktır. Sayın Bakanımızın, bu istek ve ihtiyaçları resmi il bürokratlarından ziyade vatandaşlardan, velilerden, öğretmenlerden, basından, STK’lardan dinlemesi çok yararlı olurdu. Ama, dar ziyaret saatleri içinde bu görüşmeler de mümkün olamayacak gibi görünüyor.

***

Bakanımız Sayın Yusuf Tekin’in Gümüşhane ziyaretinde biz basın mensuplarının Sayın Bakan’la görüşme imkânı da olmayacağı için bazı önemli hususları Sayın Tekin’e bu yazımızla aktarmış olalım:

  1. Sayın Bakanım; Şehit Necmettin Öğretmenimizin kabrini ziyaret ederek, hem Şehidimizin ailesinin, hem de Gümüşhanelilerin yüreklerindeki yangına biz nebze olsun su serpmiş olursunuz.
  2. Gümüşhane’de milli eğitim camiasının bir modern öğretmenevine ihtiyacı vardır. Necmettin Öğretmenimizin anısına bu imkânı Gümüşhane’ye vermenizi istiyoruz.
  3. Ülkemiz genelinde  (LGBT) gibi sapkın cereyanların, sapkın akım ve fikirlerin gençlerimiz ve ailelerimizi bozmasına ve milli eğitim sistemimizin içine girmesine izin vermeyiniz. 
  4. Vatanını, milletini, devletini, bayrağını, dinini, tarihini, maneviyatını seven gençlerin okullarımızda “milli bir disiplin” içinde yetişmesi için gerekli önlemleri almanızı istiyoruz. Zira ülke genelinde okullarımızda “milli disiplin eksikliği” her geçen gün arttığı için öğretmenlerimiz sınıflarda ders yapmakta büyük zorluklar çekmektedirler. Bu bağlamda okullarımız; sizlere teslim ettiğimiz çocuklarımızın ve neslimizin korunma yerleri olmalı, bozulma yerleri olmamalı Sayın Bakanım.

Güzel günler dileğiyle.

image_print

HABERLER