Milli Şairimiz Akif Gümüşhane’de Anıldı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Milli Şairimiz Akif Gümüşhane’de Anıldı

Giriş Tarihi: 27 Aralık 2021 - 16:48

Son Güncelleme: 27 Aralık 2021 - 18:26

İstiklal Marşımızın yazarı Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, vefatının 85.yıldönümünde düzenlenen törenle Gümüşhane’de anıldı.

Dumlupınar Ortaokulu tarafından hazırlanan program Gümüşhane Kültür Merkezi’nde icra edildi.

Programda, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Akif’in hayatıyla ilgili sinevizyon gösterisi yapıldı.

Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü youtube kanalından da canlı yayımlanan programda günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmayı Okul Müdürü Şükrü Kara yaptı.

Program  “Çanakkale şehitlerine” adlı piyesin sahnelenmesi, Türkü dinletisi ve Gümüşhanelilerin Mehmet Akif Ersoy hakkındaki duygu ve düşüncelerinin yer aldığı video gösterimi ve oratoryo gösterisiyle son buldu.

Eşi Sibel Taşbilek’le programa katılan ve etkinliğin ardından öğrencileri tebrik eden Vali Kamuran Taşbilek şunları söyledi: “Hepimizin Akif’i, adından da temiz olan Akif’imizi ebediyete intikalinin seneyi devriyesinde tekrardan minnet ve şükranla yâd ediyoruz. Akif bu milletin özüdür, bu milletin en önemli değerlerinden biridir. Milli mücadelenin nefesi ile duası ile kalemi ile kahramanlarındandır. Merhum Mehmet Akif Ersoy’un aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz. Kendisine rahmet diliyoruz, Allah mekanını cennet eylesin”

image_print

HABERLER