MİT, Suriye'de DEAŞ'ın Başını Kopardı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

14 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

MİT, Suriye’de DEAŞ’ın Başını Kopardı

Giriş Tarihi: 01 Mayıs 2023 - 14:36

Son Güncelleme: 01 Mayıs 2023 - 14:36

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “MİT, DEAŞ’ın sözde lideri Ebu Hüseyin el-Kureyşi’yi uzun süredir takip ediyordu. Bu şahıs dün Suriye’de etkisiz hale getirildi. Terör örgütleri ile mücadelemiz ayrım yapmadan devam ediyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT Türk, ATV Avrupa, Euro D, Euro Star ve Kanal 7 Avrupa ortak canlı yayınına konuk oldu.

Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirilen yayında, gazetecilerin Türkiye ve dünya gündemine ilişkin sorularını cevaplayan Erdoğan, sağlık durumuyla ilgili soruya, ”Gayet iyiyim. Zaten o günden sonra ben meydanlarda programlarımı yaptım. Bunlardan en önemlisi Ankara programıydı. Durmadan ara vermeden yol devam ettik. Oralar bizim bir yerde enerji kaynağımız oluyor. Televizyon programı yapamadık, bu akşam bu aradan sonra ilk televizyon programını yapıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MİT’in , DEAŞ’ın sözde lideri Ebu Hüseyin el-Kureyşi’yi  etkisiz hale getirdiğini de belirterek şunları söyledi:

 “PKK/PYD ile sonuç alıcı mücadele eden tek ülke biziz NATO içerisinde. MİT, DEAŞ’ın sözde lideri Ebu Hüseyin el- Kureyşi’yi uzun süredir takip ediyordu. Bu şahıs dün Suriye’de etkisiz hale getirildi. Terör örgütleri ile mücadelemiz ayrım yapmadan devam ediyor. ABD yapınca dünya konuşuyor. MİT bizim dönemizde uluslararası mücadele yön bir teşkilat haline gelmiştir. Teşkilatımız ayrıca Amerikan ve Rus istihbarat teşkilatlarının görüşme yapacağı bir düzeye gelmiştir. Eskiden bir Türkevi vardı biz bunu yeterli görmedik, BM’nin karşısına yeni bir Türk evi yaptık. Esir takasında da olan Ukrayna ve Rusya lideriler ile olan olumlu havamız Tahıl koridorunda da iyi çalıştırdık, çalıştırmaya devam ediyoruz. Kamuda yurt dışında doğup büyüyen gençlerimizin istihdamını artıracağız. Yurt dışında yetişmiş nitelikli beyinlerin ülkemizde istihdamını sağlayacağız”

image_print

HABERLER