MİUS- KIZILELMA ve ANKA-3 - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

26 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

MİUS- KIZILELMA ve ANKA-3

Giriş Tarihi: 20 Aralık 2022 - 16:42

Son Güncelleme: 20 Aralık 2022 - 16:42

Baykar tarafından geliştirilen jet motorlu İHA sistemi KIZILELMA ilk uçuşunu Çorlu’dan yaptı. Kızılelma’nın uçan versiyonu A modeli olarak adlandırılıyor. İlerleyen dönemlerde çok daha gelişmiş modeller olarak karşımıza çıkacak Kızılelma B ve Kızılelma C modelleri de olacak. Baykar, Kızılelma’dan yılda 36 adet üretmeyi hedefliyor. 2024 yılında envantere girmesi beklenen Kızılelma ile Türkiye’nin bu tür bir platformu envanterine ekleyen ilk ülke olması bekleniyor.

Kızılelma ile ilgili çalışmaları devam ederken TUSAŞ’ın bir insansız savaş uçağı ANKA-3 üzerine çalışmalar yaptığı ve ANKA-3’ün derin taarruz için kritik görevler üstlenebileceği konuşuluyor. ANKA-3 için beklentilerden biri de TUSAŞ imzalı bir diğer platform olan Milli Muharip Uçuk (MMU) ile birlikte görev yapabilmesi. ANKA-3 ile MMU’nun birlikte hareket etmesi ve ANKA-3’e ‘MMU Kanat Adamı’ görevi verilmesi sürpriz olmayacak.

Dolayısıyla başta Kızılelma olmak üzere ANKA-3 ya da son dönemlerde adını sıkça işittiğimiz Milli Muharip Uçak, Tayfun füzesi, Marlin İnsansız Deniz Aracı gibi yerli/milli savunma sanayii ürünleri Türkiye’nin sadece sahada değil masadaki elini de güçlendiren unsurlar olarak öne çıkacak.

(Dr. İlhami Pektaş)

image_print

HABERLER