MUHTAR AHMET AYKUTAN, 250 DÖNÜM ARAZİYİ KURUMAKTAN KURTARDI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

MUHTAR AHMET AYKUTAN, 250 DÖNÜM ARAZİYİ KURUMAKTAN KURTARDI

Giriş Tarihi: 11 Mayıs 2017 - 16:46

Son Güncelleme: 11 Mayıs 2017 - 16:46

Seçildiği günden beri mahallesi ile ilgili pek çok sorunu halleden Gümüşhane Bağlarbaşı Mahallesi Muhtarı Ahmet Aykutan, son olarak da 250 bin m2’lik alana sahip tarihi Bağlarbaşı mahallesinin bahçelerinin susuzluktan kurumasını önledi.

Gümüşhane Eski Milletvekillerinden Merhum Turgut Yücel’in 1973 Yılında YSE  Genel  Müdürü  olduğu dönemde yapılan yaklaşık 3 kilometre uzunluğundaki sulama suyu bentleri ve boruları zamanla meydana gelen tahribat nedeniyle çalışmaz olunca Bağlarbaşı Mahallesi bahçelerinin sulanmasında da büyük zorluklar meydana gelmişti.

Kamu kurum ve kuruluşlarıyla  sürekli diyalog halinde olan Muhtar Aykutan,  Akçakale Köyü alt bölümünde yeni tünellerin ağzına yakın alanda Harşit ırmağından başlayan ve Bağlarbaşı bahçelerine kadar olan hattı yeniletti. Yeni hat borularının son montajı da 11 Mayıs 2017 Perşembe günü Işıl Seme Doğan parkı yeni köprüsünün yanında yapıldı..

Sulama suyu hattının yenilenmesi dolayısıyla sorularımızı cevaplandıran Muhtar Ahmet Aykutan şunları söyledi: “Gümüşhane’nin meşhur bahçelerinin yer aldığı Bağlarbaşındaki 250 dönümlük alanın sulanması için hatların yenilenmesine yardımcı olan başta Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, DSİ Gümüşhane Şube Müdürü Ümit Yayla, Gümüşhane İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan ve Cengiz İnşaat firmasının yetkililerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

image_print

HABERLER