MUHTAR AYKUTAN’DAN YAYA GEÇİŞİ TEŞEKKÜRÜ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

MUHTAR AYKUTAN’DAN YAYA GEÇİŞİ TEŞEKKÜRÜ

Giriş Tarihi: 23 Haziran 2020 - 21:46

Son Güncelleme: 23 Haziran 2020 - 21:46

Gümüşhane’nin en büyük mahallelerinden biri olan Bağlarbaşı mahallesinde uzun yıllardır devam eden yaya geçidi sorunu Muhtar Ahmet Aykutan’ın ısrarlı takibi ve Vali Taşbilek’in talimatı ile çözüldü.

Bağlarbaşı mahallesinin içinden geçen Devlet karayolu,  Karayolları Bölge Müdürlüğünce tel örgülerle kapatılıp yayaların karşıdan karşıya geçmesi engellenince Bağlarbaşı mahallesi sakinleri de Gümüşhane Üniversitesi giriş kapısı önüne yapılan demir üst geçidi kullanmak zorunda kalmışlardı.

Uzun yıllar bu dik ve çok basamaklı üst geçidi kullanan mahalle halkı; hasta, yaşlı, çocuk ve engellilerin üst geçidi kullanmalarında sorun yaşamaları üzerine sık sık devlet makamlarına müracaat ederek, devlet karayolu üzerine BASGEÇLİ ışıklı bir sistem kurulmasını istiyorlardı.

Bağlarbaşı mahallesi Muhtarı Ahmet Aykutan’ın basgeçli yaya geçidi için uzun süren takip ve çalışmaları sonunda Vali Kamuran Taşbilek,  11 Aralık 2019 Çarşamba günü Bağlarbaşı mahallesi halkı ile yaptığı toplantıda ilgili kurumlara talimat vererek yaya geçidinin yapılması istemişti.

Vali Taşbilek’in talimatından 6 ay sonra Muhtar Ahmet Aykutan’ın ve mahalle halkının istediği BASGEÇLİ trafik lambalı yaya geçidi bölgeye kuruldu ve faal hale getirildi.

Basgeçli trafik lambalı yaya geçidinin  faaliyete geçmesi sonra bir teşekkür açıklaması yapan Bağlarbaşı Mahallesi Muhtarı Ahmet Aykutan teşekkür mesajında şunları söyledi:

“Bağlarbaşı Mahallesi için hayati öneme sahip olan basgeçli yaya geçidinin yapılması talimatını vererek mahallemizi çileden kurtaran Valimiz Sayın Kamuran Taşbilek’e, konuya her zaman destek olan Belediye Başkanımız Sayın Ercan Çimen’e, Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkililerine, Karayolları Gümüşhane Şube Şefliği yetkililerine, Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi yetkililerine en kalbi teşekkürlerimi sunuyorum. Hepsinden Allah razı olsun.”

image_print

HABERLER