Muhtar Metintaş: “Vali Tanrısever, Köylü ile Maden Firması Arasında Köprü Olmuştur” - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Muhtar Metintaş: “Vali Tanrısever, Köylü ile Maden Firması Arasında Köprü Olmuştur”

Giriş Tarihi: 11 Şubat 2024 - 15:12

Son Güncelleme: 11 Şubat 2024 - 15:15

Gümüşhane Merkez Yeşilyurt köyünde bir maden firmasının köyün içme suyu kaynağının olduğu alana sondaj yapması nedeniyle köylülerin yolu maden firmasına kapatmasının ardından köy muhtarı Yavuz Metintaş, kamuoyunu bilgilendirmek için bir basın açıklaması yaptı.

“Firmanın Valimizi ve köy halkımızı hedef alarak yapmış olduğu açıklamayı kendine iade ediyor ve şiddetle kınıyoruz”

Köyde devam eden madencilik faaliyetleri hakkında maden firmasına ateş püsküren ve firmanın kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğini kaydeden Metintaş, “Son günlerde kamuoyuna konu olan ve şehrimizin değerli Valisini de konu ederek açıklamalarda bulan madencilik firması yapmış olduğu açıklamaların tamamı asılsız ve gerçeği yansıtmamaktadır. Konuyu Sayın valimize arz ettiklerini yerel haberlerde okuduk. Değerli valimiz konuyla ilgili ilk günden beri köylü ve madenci arasında köprü olmuş ve bu dengeyi hiçbir zaman bozmamıştır. Firmanın 10.02.2024 tarihli haberinde değerli valimizi ve köy halkımızı hedef alarak yapmış olduğu açıklamayı kendine iade ediyor ve şiddetle kınıyoruz” dedi.

“Çevremize zarar vermeden çalışmasını istedik”

Şehre gelecek hiçbir yatırıma karşı olmadıklarını, madenlerin bir milli servet olduğunu ve Gümüşhane’ye kazandırılması gerektiğini kaydeden Metintaş, “Biz Yeşilyurt köyü halkı olarak bunun bilincindeyiz. Maden firmasından sadece madencilik faaliyetleri kapsamında köyümüze ve çevremize zarar vermeden çalışmasını istedik. Köyümüz heyelan bölgesidir. Yapılacak sondaj çalışmalarında oturmuş zemin harekete geçirip bölgede bir faciaya neden olmadan önlemlerin alınması gerektiği, diğer yandan bölgeden 4 mahallenin içme ve 6 mahalle ve 1 merkez Hacıemin mahallesinin de sulama suyu olarak kullanılan su kaynaklarının olduğunu bu bölgelerden daha uzak konumlarda çalışma yapmasını istediğimizi belirttik. Fakat firma köyümüzde kendine ait su kuyusu olan kişilerle anlaşarak su temini yaptığı fakat kuyulardan çıkan suyun bölgeye gelişi güzel bırakıldığı ve çevreye yapmış olduğu 7 sondajda verilen zararlar gözler önündedir. Öte yandan yapılan bir sondajın köyün içme suyuna karışarak doğal kaynak suyunu bozduğu ve yıllardır kullanılan suyun artık kullanılamayacak duruma getirilmiştir. Bu durum yapılan tahlil sonuçlarıyla ortadadır. Diğer kaynaklarında getirilmeyeceğinin garantisini istememiz suç mu olmuştur?” diye konuştu.

“Tarafım ve köylüm günlerce tehdit almış durumdayız ve konu ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk”

Köyün bu endişelerini gidererek alternatif su kaynaklarını yaparak çalışmalarını istediklerini ifade eden Metintaş, “Bundan dolayı tarafım ve köylüm günlerce tehdit almış durumdayız ve konu ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk. Köyümüzü birlik olmaya ve kurum müdürlerinin bu endişemizi duymasını talep ediyoruz. Ve madencilik firmasını vicdanı ile baş başa bırakıyorum” ifadelerini kullandı.

image_print

HABERLER