MUHTARLAR GÜMÜŞHANE’DE “UYUŞTURUCU” İÇİN TOPLANDI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

23 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

MUHTARLAR GÜMÜŞHANE’DE “UYUŞTURUCU” İÇİN TOPLANDI

Giriş Tarihi: 08 Ocak 2019 - 20:03

Son Güncelleme: 08 Ocak 2019 - 20:05

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek’in emriyle 8 Ocak 2019 Salı günü Gümüşhane il ve ilçelerindeki tüm köy ve mahalle muhtarlarının katıldığı “Uyuşturucu” konulu geniş katılımlı bir toplantı yapıldı.

Gümüşhane Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıya  Vali Kamuran Taşbilek Vali Yardımcısı Ali Arıkan, Gümüşhane Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, Kelkit Kaymakamı Aziz Onur Aydın, Şiran Kaymakamı Osman Oğuz Ekşi, Torul Kaymakamı Hasan Hüseyin Alpaslan, Köse Kaymakamı Ömer Faruk Canpolat, İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, İl Jandarma Komutanı Albay Abdulkadir Seri, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Gümüşhane Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Gürbüz Demir, Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir, kamu kurum müdürleri, il merkezi ve ilçelerden köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Toplantıda ilk olarak Gümüşhane Sağlık Müdürlüğü Psikologlarından Kübra Akın; “Uyuşturucu tehdidi, 2017-2018 suç istatistikleri, uyuşturucu madde bağlantılı ölümler, genel nüfusta madde kullanım yaygınlığı araştırması, narkolog proje çıktıları, İçişleri Bakanlığınca yürütülen çalışma ve projeler, beklenti ve önerileri” içeren bir sunum yaptı

Toplantıda ikinci olarak Yeşilay Gümüşhane Şube Başkanı Selman Eroğlu Yeşilay’ın uyuşturucu ile ilgili önleme ve eğitim faaliyetlerini sunu eşliğinde anlattı.

Uyuşturucu ile ilgili sunulardan sonra, Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek salonda bulunan muhtar ve katılımcılara hitap ederek şunları söyledi:

“Dünyanın her yerinde insanları etkileyen bir bela uyuşturucu. Ana kuzularını felakete sürükleyen, ana ve babaları gözyaşına boğan, toplumu umutsuzluklara ve felaketlere götüren çok önemli bir bela. Uyuşturucuyla mücadele noktasında devletimiz, başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu olmak üzere çok özel çalışmalar yürütüyorlar. Bu çabalar sayesinde çok önemli farkındalıklar oluştu, çok önemli yol alındı. Fakat bu çalışmalar toplumun her kesiminde yürütülmek zorunda. Toplumumuzun çok değerli temsilcileri olan muhtarlarımız sizlere de çok önemli iş düşüyor. Çünkü köy ve mahalle muhtarı demek oranın aile reisi demek. Her şeyiyle o insanlardan sorumlu olan insan demek. Ayşe’nin, Fatma’nın evindeki çocukların hepsi sizlere emanet. Çünkü siz onların sorumluluğunu üstlenen insanlarsınız. Bizlerde aynı manada aynı sorumluluğu üstlenen bu emanete sahip çıkması gereken insanlarız.”

Toplantının ardından Vali Taşbilek, muhtar ve diğer katılımcılara  Atatürk Kültür Merkezin’de öğle yemeği verdi.

image_print

HABERLER