MUSTAFA AKDEMİR HOLLANDA’DAN GELEREK GÜMÜŞHANE’DE AK PARTİ’DEN ADAY ADAYI OLDU - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

MUSTAFA AKDEMİR HOLLANDA’DAN GELEREK GÜMÜŞHANE’DE AK PARTİ’DEN ADAY ADAYI OLDU

Giriş Tarihi: 29 Nisan 2018 - 12:19

Son Güncelleme: 29 Nisan 2018 - 12:27

*Gümüşhane Merkez Aşağı Alıçlı köyünden hemşerimiz Mustafa Akdemir,  Hollanda’dan gelerek 29 Nisan 2018 Pazar günü Gümüşhane’den AK Parti Milletvekilliği için müracaat etti.

Gümüşhane’deki akrabaları ile  AK Parti Gümüşhane İl Binasına gelen Mustafa Akdemir Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) başkanı Mihdat Uçan’a dilekçesini teslim etti.

MUSTAFA AKDEMIR MİLLETVEKİLLİĞINE MÜRACAATI İLE İLGİLİ ŞU AÇIKLAMAYI YAPTI:

“Öncelikle 18 yıllık Amerika ve Avrupa tecrübemi bundan sonra milletimin hizmetinde kullanmak istiyorum. Milletvekilliği müracaatımın birinci nedeni budur.

Ben milletvekilliğini hizmet elçiliği olarak görüyorum. Yani halktan hükümete ve  hükümetten de halka karşı iki yönlü elçi olarak görüyorum.

Milletvekilleri; hem halkla iç içe olmalı, hem de onların istek ve ihtiyaçlarını yerinde görüp tespit etmeli ve bu tespitleri alıp Başkent’e taşıyıp ülkenin dört bir yanından gelen diğer istek ve ihtiyaçlar ile harmanlayıp devletin imkânlarının en etkili kullanılmasına vesile olmalı ve bu şekilde halkını, seçmenini memnun etmelidir. Diğer yandan milletvekilleri; kendilerine tevdi ilen görevlerle birlikte hükümetin elçisi olarak yapılan icraatları da halkına anlatıp onları bilgilendirmeli ve hükümetin istek ve arzularını halkına ulaştırmalıdır. Arada bir köprü gibi sürekli ve sağlıklı iletişimi sağlamalıdırlar.

Ben kendimi vatanıma ve milletime karşı çok borçlu hissediyorum. Beni devletim okuttu. Devletimizin içeriden ve dışarıdan bir sürü hain ve baskılarla uğraştığı şu dönemde ben de AK Parti ailesi içerisinde Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde ülkemizde ve tüm dünyada mazlum ve masumlara umut olmak için, zalimlere karşı “one minute” demek için, hâkim güçlere karşı daha yüksek sada ile “dünya beşten büyüktür” diye haykırmak için milletvekili olmak istiyorum.

Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın  tüm zalimlere ve haksızlıklara karşı ilkeli ve dik duruşu içimizdeki “izzet-i İslamiye ve namus-u milliye” hislerini şaha kaldırdı ve içimize “nasıl ederiz de bu kutlu duruşa destek oluruz, bu yüke omuz veririz” ateşini düşürdü.

Bu düşüncelerle Hollanda’dan Gümüşhane’ye bu sabah gelerek AK Parti’den milletvekilliği aday adaylığı müracaatımı yaptım.

Bu vesile ile 24 Haziran seçimlerinin ülkemiz ve tüm dünya için hayırlı olmasını diliyor, tüm Gümüşhaneli hemşerilerime de saygılarımı sunuyorum.”

MUSTAFA AKDEMİR KİMDİR?

1978 senesinde Gümüşhane Merkeze bağlı Aşağı Alıçlı köyünde doğdum. Aşağı Alıçlı köyünden Merhum Ali Akdemir ve Merhume Belgüzar Akdemir ailesinin oğluyum.

İlköğretim ve lise tahsilimi Gümüşhane’de tamamladım. Üniversiteyi  Ankara’da  Gazi Üniversitesi – İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi – Kamu Yönetimi Bölümü’nde okudum. 2000 senesinde üniversiteyi bitirdim ve aynı yılın sonunda yüksek lisans yapmak için Amerikaya gittim.

Amerika’ya gittiğim 2000 yılından beri 18 yıldır yurtdışında hem okudum hem de çeşitli STK faaliyetlerinde bulundum ve çeşitli işlerde çalıştım.

Washingtonda bulunan Columbia Üniversitesi’nin Ekonomi ve İşletme Fakültesi’nde “Uluslararası İş” dalinda yüksek lisansımı 2003 yılında bitirdim.

Mezun olduktan sonra Amerika’da bir süre bir bankada çalıştım. Daha sonra ise Amerika’da küçük bir iş yeri açarak özel müteşebbislik yaptım.

2006 senesinde ailevi sebeplerden ötürü Hollanda’ya taşındım. Hollanda’da hem değişik eğitim, kurs ve seminerler takip ettim hem de uluslararası taşımacılık yapan büyük bir logistic (gemi) firmasının 36 ülkeyi kapsayan merkez ofisinde finans ve yöneticilik dallarında değişik kademelerde çalıştım. Buradaki görevim şu anda devam etmektedir. Evliyim ve iki çocuk babasıyım. İyi derecede ingilizce ve orta düzeyde Flemenkçe biliyorum.

Amerika ve Avrupada farklı kültürleri özellikle onların iş, sosyal ve siyasi hayattaki farklı tarzlarını yakından tanıma ve öğrenme imkânım oldu. Farklı disiplinleri (Batı dünyasının yaklaşım tarzlarını) bizim kültür ve değerlerimizle harmanlayıp yeni bakış açıları yakalama fırsatını buldum.

Yurt dışında bulunduğum müddetçe milli ve manevi değerlerimizi yaşamaya ve yaşatmaya hep gayret ettim. Devletimize zarar veren FETÖ gibi yapılanmalar başta olmak üzere her türlü illegal yapılarla mücadele ettim.

Amerika’da Türk Amerikan Dernekleri Genel Merkezi’nde (ATAA) aktif olarak 5 yıl elçiliğimizle birlikte Türkiye’yi tanıtıcı ve Türk öğrencilerine yönelik aktiviteler düzenledik. Hollanda’da “Hollandalı Türk Hukukçular” derneğini kurdum ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı’nın desteğiyle büyük şehirlerdeki Türk sivil toplum kuruluşları aracılığı ile vatandaşlarımıza yönelik bigilendirme seminerleri tertip ettim.

Yurt dışında bulunduğum 18 yıllık süre içinde köyümden, Gümüşhanemizden ve Ülkemden hiç kopmadım. Her yıl köyüm Aşağı Alıçlı’ya ve Gümüşhane’ye geldim.

***********

Müracaatının Mustafa Akdemir Bey’e, ailesine, Gümüşhanemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz.

 

image_print

HABERLER