MÜSTEŞAR YARDIMCISI YILDIRIMHAN; “ÇALIŞMA HAYATINDA MİLLİ SEFERBERLİK” PROJESİNİ ANLATTI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

MÜSTEŞAR YARDIMCISI YILDIRIMHAN; “ÇALIŞMA HAYATINDA MİLLİ SEFERBERLİK” PROJESİNİ ANLATTI

Giriş Tarihi: 18 Şubat 2017 - 16:24

Son Güncelleme: 18 Şubat 2017 - 16:38

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan, 18 Şubat 2017 Cumartesi günü Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası’nda Gümüşhaneli İş adamlarıyla bir araya geldi.

Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan’la beraber gelen ekipte şu bürokratlar yer aldı: SGK Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Orhan Koç, İŞKUR Strateji Daire Başkanı Fazlı Küçük, İş Sağlığı ve Güvenliği Merkezi Daire Başkanı Yavuz Sultan Selim Eker, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Genel Müdür Yardımcısı Şeref Kazancı

Müsteşer Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan; önümüzdeki günlerde usul ve esasları belirlenip yayınlanacak olan “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik”  projesini tanıttı.

“Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” projesinin, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından hedeflenen bir proje olduğunu hatırlatan Yıldırımhan; bu proje ile 1.5 milyon gence iş imkanının sağlanmasının planlandığını belirtti.

“Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” projesinin tanıtımı için Bakanlık üst düzey yetkililerinin tüm illerde 12 ayrı heyetle programlar gerçekleştirdiğini belirten Yıldırımhan, şunları söyledi:

“Hem millet olarak, hem yöneticiler olarak bağımsızlığın ve bu coğrafya üzerinde ilelebet yaşamanın büyümeden ve kalkınmadan geçtiğini hep fark ettik. Türkiye’nin büyüyüp, gelişmesini istemeyenler ise, her defasında önümüze engeller çıkardılar. Üç, dört yıldan bu yana  yaşananlar; Gezi olayları, Kobani olayları, 17-25 Aralık olayları ve son  olarak da 15 Temmuz kanlı darbe girişimi hepsi hain zincirin birer halkalarıdır. İşsizlik bir memlekette herkesin ortak sorunudur. İş vereniyle, kamusuyla, esnafıyla hepimizin ortak sorunu, bunu aşmak zorundayız. Aksi takdirde işsizliğin hepimizin üzerine getireceği ciddi yükler var. Sosyal yükler var. Genç insanların sokaklarda başı boş kalmasını doğuracak ve onun bize getireceği yükler var. İş adamlarımızdan fedakarlık istiyoruz. Bu devletin tek taraflı olarak çözebileceği bir konu değil. İş adamlarımız biraz da fedakarlık boyutuna meseleyi ulaştırarak, kendilerini belki biraz da acıtarak elini taşın altına koymalıdır.”

Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan’ın verdiği bilgilere göre; İş yerlerinde 31 Aralık 2016 tarihinden sonra istihdam edilecek işçilerin sigorta primlerini iki yıl boyunca devlet karşılayacak. Bu projenin detayları ise önümüzdeki günlerde netleşecek ve kamuoyuna duyurulacak.”

“Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” projesinin tanıtıldığı toplantında Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, GTSO Başkanı İsmail Akçay, Gümüşhane Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Ali İsmail Daltaban da birer konuşma yaptılar.

 

image_print

HABERLER