Necmettin Öğretmen’in 4. Şehadet Yılı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

18 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Necmettin Öğretmen’in 4. Şehadet Yılı

Giriş Tarihi: 16 Haziran 2021 - 8:00

Son Güncelleme: 15 Haziran 2021 - 23:24

Dinmeyen Sızı…

GÜMÜŞHANE OLAY GAZETESİ’NİN HABERİ – 16.06.2021

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Çiftçibaşı köyü İlkokulu öğretmeni Gümüşhaneli hemşerimiz Necmettin Yılmaz; yaz tatili için ailesinin yaşadığı  Torul ilçesi Demirkapı köyüne gelirken 16 Haziran 2017 Cuma günü Tunceli Pülümür Vadisinde hain terör örgütü PKK’nın eli kanlı teröristleri tarafından aracının kurşunlanıp yakılması sonrasında  şehit edilmiş  ve naaşı uzun aramalardan sonra  12 Temmuz 2017 tarihinde Tunceli Pülümür çayında bulunmuştu.

Şehit öğretmenimiz Necmettin Yılmaz, 16 Temmuz 2017 Pazar günü Torul ilçe merkezinde yapılan dini törenin ardından aynı gün ailesinin yaşadığı Torul Demirkapı köyünde defnedildi.

Şehit Necmettin Yılmaz’ın ailesinin acısı ilk günkü tazeliğini koruyor.

Necmettin Öğretmen’in şehadetinin ardından geçen 4 yılda yurdun çeşitli yerlerinden gelen çok sayıda taziye telefonu, mesaj ve mektup ile teselli bulmaya çalışan baba Hamit Yılmaz, Türk bayrağı ile süslediği oğlunun kabri başında hemen hemen her gün Kur’an-ı Kerim okuyup dua ederek evlat acısını hafifletmeye çalışıyor.

Baba Yılmaz, 16 Ekim 2016’da Şanlıurfa’ya atanan oğlunun 8 aylık öğretmenken PKK tarafından katledildiğini, yaşadıkları acıyı tarif edemediğini ve üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen acısının ilk günkü gibi taze olduğunu söyledi.

Muhabirimiz Abuzer Yapar, Necmettin Öğretmenin şehit edilişinin 4. Yıl dönümü vesilesiyle Baba Hamit Yılmaz’la konuştu.

4 yıldır derin bir acıyla yaşadığını belirterek, yaşadığı acının katlanılabilecek bir acı olmadığını belirten Şehit öğretmen Necmettin Yılmaz’ın acılı babası Hamit Yılmaz, “Yaşadığımızın yaşanmadan anlaşılması mümkün değil. Necmettin’i yokluklar içinde okuttum. Bir yılı bir ayakkabıyla zor geçirdiği zamanlar oldu. Maddiyat sıkıntısını çok yaşamıştı. Onun da bir sızısı var içimizde. Necmettin öğretmen, Esma-ül Hüsna’yı, Allah’ın isimlerini ezbere bilen, kendini yetiştirmiş bir evladımdı. Allah onu ve bütün ölmüşlerimizi nurlar içinde yatırsın. Bizi çok derinden üzdü. Acısı tarif edilmiyor. Rabb’im herkese Necmettin evladım gibi evlatlar nasip etsin. Necmettin, anasına babasına asi bir evlat değildi. Onun için çok acıyoruz. Istırap içindeyiz ama takdir-i İlahi. İnsan aç susuz yaşar, vatansız yaşayamaz. Necmettin öğretmenin, oğlumun da kaderi şehadet şerbeti içmekmiş. Allah’a hamdolsun. En büyük şerbeti içti. İnşallah bize de nasip olur.”

Baba Yılmaz, “Necmettin şehit olana kadar bizim evladımızdı, şu anda ve bundan sonra da 84 milyon Türk milletinin evladı. Onlar gereği gibi anıyorlar. Allah razı olsun, Necmettin unutulmuyor. Bütün kalplerde, gönüllerde, okulların kütüphanelerinde anılıyor evladımız. Gerçekten Türk milletinin bir ferdi olmaktan şeref duyuyorum. Ne mutlu ki Allah bizi bu asil milletin bir evladı olarak yarattı. Rabb’im milletimizi payidar etsin. Her insan bir gün vuslata erecek ve ölümü tadacak. Rabb’im ölünce arkamızdan hayır dua ile yad edilecek bir emare buyurup öyle göçmeyi nasip etsin. Rabbime bana Necmettin gibi bir evlat verdiği için ne kadar şükretsem azdır. Hiçbir zaman, bir an bile aklımdan çıkmıyor. Her yerde bir anısı var. Her şey onu hatırlatıyor. Bizimle her şeyde yaşıyor. Türkiye’nin her tarafında Necmettinler var. Allah Türk milletini var etsin.” diye konuştu.

Baba Yılmaz, Kur’an-ı Kerim’in ilk ayetinin “oku” ile başladığını, oğlunun cehaletle savaşta şehadete erdiğini vurgulayarak, oğlu Necmettin’in geri kalmış bölgenin çocuklarına yardım eli uzattığını söyledi.

Baba Yılmaz oğlunun katillerinin öldürüldüğünü ve kanının yerde kalmadığını belirterek, “Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanıız Sayın Süleyman Soylu ve dönemin Tunceli Valisi Sayın Tuncay Sonel’e teşekkür ediyorum. Evladımı katledenlere hak ettikleri cezayı verdiler. Bütün güvenlik güçlerine sevgi ve selamlarımı yolluyorum. Bu millet tek bir millet. Allah aziz milletimizi korusun. Bayrağımızı vatanımızda ilelebet dalgalandırsın. Biz 1071’den beri bu toprakların üzerindeyiz, Allah’ın izni ile ilelebet de olacağız, ha üstünde gezmişiz ha altında yatmışız fark etmiyor. Bu vatan bizim. İnsan bir gün ölecek. Allah onurlu ve şerefli ölümü herkese nasip etsin. Rabb’imize boyun eğdik. Sizlerin vesilesi ile bizi hiçbir zaman yalnız Bırakmayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya, Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk’a, Gümüşhane Valimiz Sayın Kamuran Taşbilek ile Torul Kaymakamımız Sayın Ömer Said Karakaş başta olmak üzere devletimizin bütün yetkililerine, çok değerli Gümüşhaneli hemşerilerime ve bütün milletime teşekkür ediyorum. Hepsinden Allah razı olsun.”

*****

HER YIL 16 TEMMUZ GÜNÜ KABRİ BAŞINDA ANMA MERASİMİ YAPILIYOR

Necmettin Öğretmenin toprağa veriliş günü olan 16 Temmuz tarihinde her yıl Torul ilçesi Demirkapı köyündeki kabri başında Torul Kaymakamlığı’nca resmi anma töreni yapılıyor.

ŞEHİT ÖĞRETMEN NECMETTİN YILMAZ KİMDİR?

Necmettin Yılmaz, 14 Aralık 1993’te Gümüşhane’nin Torul ilçesi Demirkapı köyünde ailesinin 4 çocuğundan ikincisi olarak dünyaya geldi.

İlkokul eğitimini Demirkapı İlköğretim Okulu, ortaokulu Gümüşhane Yatılı Bölge Ortaokulu, liseyi ise Gümüşhane Ali Fuat Kadirbeyoğlu Anadolu Lisesi’nde tamamladı. Artvin Çoruh Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu.

Meslek hayatına 2015-2016 eğitim öğretim yılında Torul’un Altınpınar İlkokulu’nda ücretli sınıf öğretmenliği yaparak başladı. 2016’da Şanlıurfa’nın Siverek ilçesindeki Çiftçibaşı İlkokulu’na atandı.

8 aylık öğretmen olan ve öğrencilerince çok sevilen Necmettin Yılmaz, 16 Haziran 2017’de yaz tatilini geçirmek için Şanlıurfa’dan memleketi Torul’a dönerken, PKK’lı teröristlerce Tunceli-Erzincan kara yolunun Pülümür ilçesi kesiminde aracı yakıldıktan sonra kaçırıldı.

Genç öğretmeni arama çalışmaları 27 gün boyunca aralıksız sürdü. Necmettin Öğretmen’in naaşı, 12 Temmuz 2017’de Tunceli’deki Pülümür Çayı’nda bulundu.

Necmettin Yılmaz’ın cenazesi, 16 Temmuz 2017’de Torul ilçe merkezinde düzenlenen törenin ardından baba ocağı Demirkapı köyündeki aile kabristanına defnedildi.

Şehadetinin ardından Necmettin Yılmaz’ın adı, Milli Eğitim Bakanlığı’nca Siverek’teki görev yaptığı okul, Torul’daki imam hatip lisesi ile yurdun çeşitli yerlerindeki okullara, kütüphanelere ve dönemin Tunceli Valisi ve şimdiki Ordu Valisi Tuncay Sonel tarafından  Tunceli’de bir bulvara verildi. ( Haber: Abuzer Yapar )

KAYNAK: GÜMÜŞHANE OLAY GAZETESİ – 16.06.2021

GÜMÜŞHANE OLAY GAZETESİ PDF’Sİ İÇİN TIKLAYINIZ

image_print

HABERLER