ORDUMUZ ve DUAMIZ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

ORDUMUZ ve DUAMIZ

Giriş Tarihi: 28 Ocak 2018 - 16:33

Son Güncelleme: 28 Ocak 2018 - 16:33

HASAN PİR’İN KÖŞE YAZISI

Hatırlanacağı üzere geçen haftaki yazımızın konusu da yine ordumuzun AFRİN harekâtı idi. Bu hafta da yine bu konuyu işleyeceğiz. Çünkü; şu anda Türkiye’nin de, Dünyanın da en önemli konusu bu…

Tarihi şan ve şerefle dolu kahraman ordumuz; 20 Ocak 2018 tarihinde Afrin’e başlattığı “Zeytin Dalı Harekatı” ile zaferlerine bir zafer daha katacak ve zalim ve iki yüzlü Amerika ve Batı devletlerinin büyütüp, besleyip başımıza bela ettiği PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerini Allah’ın izni ile tarihten silecektir.

Sadece bu terör örgütlerini değil, FETÖ ihanet ve terör şebekesini de bunlara katalım.  FETÖ ihanet şebekesi AFRİN’deki diğer ihanet şebekelerinin yanında yer alıyor. Onlar için gözyaşı döküyorlar. Yazıklar olsun ve zalimler için yaşasın cehennem…

Dolayısıyla ordumuzun AFRİN galibiyeti ile sadece PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütleri değil FETÖ terör örgütü de  kahr u perişan olacak ve tarihten silinecektir. Çünkü Türk ordusunun AFRİN zaferi; tüm bu örgütlerin akıl ve para babası olan ABD’nin de, Avrupa yandaşlarının da mağlubiyeti olacak, AFRİN harekatımızla ABD’ nin bozulan kimyası daha da bozulacak ve  ABD’de yıkılma, parçalanma depremleri başlayacaktır.

******

Ordumuzun  20 Ocak’ta  AFRİN seferine çıkmasıyla aynı anda milletimizin de elleri duaya kalktı.

Milli konularda hep duyarlı milletimiz, Afrin operasyonunun ilk anından bu güne hep kahraman ordumuza destek verdi. Milletimizin kahraman ordumuza desteği bundan sonra da her zaman ve zeminde devam edecektir.

Camilerimizde, evlerimizde FETİH suresinin, diğer sure ve ayetlerin ve cevşenlerin okunması devam ediyor. Dualar çok önemli. Cenab-ı Allah, Kur’an’ı Kerim’inde dualarla ilgili bakınız ne diyor:

*Furkan Suresi 77. Ayet: “Deki; Eğer duanız olmasa Rabbim katında ne ehemmiyetiniz var.”

*Mü’min suresi 60. Ayet: “Rabbiniz buyurdu ki: Bana dua edin, size cevap vereyim”

Peygamberimiz Hz. Muhammed (a.s.v) de dua ile ilgili olarak şöyle buyuruyor:

“Bir Müslüman’ın, yanında bulunmayan din kardeşine yapacağı dua kabul olunur. Bir kimse din kardeşine hayır dua ettikçe, yanında bulunan görevli bir melek ona, ‘Duan kabul olsun, aynı şeyler sana da verilsin.’ diye dua eder.” (Müslim, Zikir 87, 88; İbni Mâce, Menâsik 5)

Dualarla ilgili olarak maneviyat büyüklerinin de söylediği önemli bir kelam-ı kibar da şöyledir:  “Vermek istemeseydi, istemek vermezdi”

Evet, Rabbül Alemin olan Allah, istediklerimizi vereceği için bizden “istememizi, dua etmemizi” istiyor. Yoksa vermek istemeseydi istemek vermezdi. O zaman ordumuzun muzaffer olması için dua edeceğiz. Duaya devam edeceğiz…

Dua bir ibadettir. Kullar olarak bizim önümüze çıkan olaylar ise dua ibadetini yapmamızın vakitleridir. Dolayısıyla şanlı ordumuzun AFRİN harekâtı dualarımız için birer ibadet vakitleridir. Bu operasyon zaferle sonuçlanana kadar da bu dua ibadetine devam etmeliyiz.

Peygamberimiz Hz. Muhammed (a.s.v.) nin buyurduğu şu Hadis-i Şerif’te de çok önemli mesajlar var: “Sizden kim bir kötülük görürse onu eliyle değiştirsin; buna gücü yetmezse diliyle onun kötülüğünü söylesin; buna da gücü yetmezse kalbiyle ona buğzetsin. Bu ise imanın en zayıf derecesidir.” (Müslim, İman, 78; Tirmizî Fiten. 1I- Nesaî iman 17 İbn Mâce, Fiten, 20).

Bu önemli Hadis-i Şerif’e göre AFRİN operasyonunu şöyle tahlil edebiliriz: AFRİN’de kötülükleri ve şer güçleri ortadan kaldırarak, insanları terör guruplarının elinden kurtarma görevini  devletimiz ve şanlı ordumuz yapmaktadır. Yani kötülüğü EL İLE düzeltme görevi devletimizin ve Ordumuzundur. Millet olarak bize düşen ise; şer güçleri ve vatana ihanet edenleri ordumuzun yenmesi için devletimize ve ordumuza dilimizle ve kalbimizle dua etmek, Allah’tan yardım dilemektir.

İşte dua bu kadar önemli…  Çünkü Allah(c.c.) “Dua edin ben size cevap vereyim” buyuruyor. O zaman biz her daim devletimize, ordumuza duaya devam edeceğiz.

Alimlerimizden Bediüzzaman Hazretleri dua ile ilgili şunları söylüyor: “Dua eden adam bilir ki, birisi var ki onun sesini dinler, derdine derman yetiştirir, ona merhamet eder. Onun kudret eli her şeye yetişir. Bu büyük dünya hanında o yalnız değil; bir Kerîm Zât var, ona bakar, ünsiyet verir. Hem onun hadsiz ihtiyâcâtını yerine getirebilir ve onun hadsiz düşmanlarını def eder.”

Allah, devletimizin, ordumuzun yar ve yardımcısı olsun.

Allah, devletimizin ve ordumuzun  başındaki Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve komutanlarımıza güç, kuvvet  versin. İç ve dış düşmanların şerrinden onları korusun.

Allah; Bu vatan, bu bayrak, bu din uğrunda hayatlarını feda eden aziz şehitlerimize rahmet etsin. Gazilerimize sağlık ve sıhhat nasip etsin. AMİN.

Duaya devam…

Güzel günler dileğiyle.

 

image_print

HABERLER