Osmanlı'dan Bu Yana En Önemli Seçim - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

12 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Osmanlı’dan Bu Yana En Önemli Seçim

Giriş Tarihi: 09 Nisan 2023 - 11:29

Son Güncelleme: 09 Nisan 2023 - 11:29

Hasan Pir

“Ekmeksiz yaşarım ama hürriyetsiz asla”

Bediüzzaman

14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak olan seçimler, özellikle Cumhurbaşkanlığı seçimi sadece ülkemizin değil, dünyanın da en önemli gündemi olmaya devam ediyor.

Fransız Haber Ajansı AFP, geçen haftaki bir haberinde seçimleri “Osmanlı’dan bu yana en önemli seçim” olarak niteledi. Ve  “Gelecek ay yapılacak cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri, genel olarak Türkiye’nin Osmanlı sonrası tarihinin en önemlileri olarak görülüyor.” İfadelerini kullandı.

Demokrasilerde seçimler vatandaşlara verilen en önemli ve en üst yetkilerdir. Seçimlerde bu önemli yetkisinin farkında olmayan, bu önemli yetkisini kullanmayan ya da üstün körü kullanan kişilerin seçimler sonrası yaşadıkları olumsuzluklardan şikâyet etme hakkı yoktur.

Giydiği elbiseyi alırken bile dakikalarca düşünüp, ölçüp biçen bir insanın ülkesinin yönetiminin belirleneceği bir seçime kayıtsız kalması, dünyevî ve uhrevi hak ve hukukunu doğrudan etkileyecek devlet yönetiminin belirleneceği seçime vurdumduymaz olması, hele hele ülkesinin âli menfaatlerini soğan ve patates edebiyatına feda etmesi kadar talihsiz ve acı bir durum olabilir mi?

14 Mayıs seçimleri, her vatandaşımızın en önemli konusu olmalı. Düşünmeli, tartmalı, araştırmalı, konuşmalı ve tarafını acık ve net belli etmeli.

Bizim için hayırlı rüya görmeyen Fransızların, kilometrelerce öteden 14 Mayıs seçimleri için “Türkiye’nin Osmanlı sonrası tarihinin en önemli seçimi” tanımlaması aslında bize önemli mesajlar veriyor.

Bu sözlerden bizim aldığımız mesaj şudur: Bu seçimler sonunda ya dünya lideri bir Türkiye ortaya çıkar, ya da yamalı bohça özellikli, her an sökülmeye mahkûm bir Türkiye tablosu ortaya çıkar.

Bu ferasetli aziz millet, Anadolu ruhuyla büyük Türkiye’nin yeni ufuklara yelken açması için Sayın Erdoğan’ı yeniden seçecektir.

Bu seçimler, soğan ve patates edebiyatı ile geçiştirilemeyecek kadar önemli seçimlerdir. Anadolu insanını boğazından ve midesinden esir almak isteyenlere Anadolu’nun sandıktaki cevabı “ekmeksiz yaşarım ama, hürriyetsiz asla..” mesajı olacaktır.

Anadolu’nun bağrından çıkan Mehmetçiğimiz, Polisimiz, MİT’imiz; sahada PKK, FETÖ ve her türlü terör örgütüyle mücadele edip, onlara kan kustururken, Anadolu insanı da 14 Mayıs’ta sandıkta, bu mücadeleyi hayatının en önemli gayesi edinen, Erdoğan’a destek vererek onu yeniden cumhurbaşkanı seçip tarihi görevini yapmış olacaktır.

Güzel günler dileğiyle.

image_print