Özbekistanlı Yazar’dan Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevî  Kitabı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

16 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Özbekistanlı Yazar’dan Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevî  Kitabı

Giriş Tarihi: 19 Eylül 2023 - 9:50

Son Güncelleme: 19 Eylül 2023 - 10:32

Özbekistanlı araştırmacı Doç. Dr. Mevcude Gulamova, İslâm coğrafyasının her köşesinde tanınan büyük İslam Âlimi Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevî Hazretleri ile ilgili olarak “Ahmed Ziyaeddin Gümüşhanevi’nin Fikirleri ve Genç Nesil Eğitimindeki Önemi” başlıklı 206 sayfalık bir kitap yazdı.

Özbekistanlı araştırmacı Doç. Dr. Mevcude Gulamova’nın “Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi’nin terbiye usulleri” hakkındaki kitabı Buhara’da yayımlandı.

Kitapta; Gümüşhanevî’nin hayatı, manevi mirası, fikirleri ve genç nesil eğitimindeki önemi anlatılıyor.  

İstanbul’da Gümüşhanevî Hazreteleri ile ilgili inceleme ve araştırma gezisi de yapan Mevcude Hoca İstanbul’da Gümüşhanevî Hazretleri’nin ilim aldığı Beyazıt ve Mahmutpaşa medreseleri ile tekkesinin bulunduğu Gümüşhaneli Sokağı’nı ve Süleymaniye’deki kabrini de ziyaret etti.

Özbekistanlı araştırmacı Doç.Dr. Mevcude Gulamova’ya İstanbul’daki gezi ve araştırmalarında Gümüşhaneli hemşerimiz Dr. Hüseyin Budak rehberlik yaptı.

Dr. Hüseyin Budak, Mevcude Gulamova’nın Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanenevî’yi anlatan eserinin Türkçe’ye tercüme çalışmalarının da devam ettiğini belirtti.

image_print

HABERLER