Pakistan İçin Gümüşhane’de Büyük Kampanya - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

16 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Pakistan İçin Gümüşhane’de Büyük Kampanya

Giriş Tarihi: 06 Eylül 2022 - 16:09

Son Güncelleme: 06 Eylül 2022 - 16:16

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 5 Eylül Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı’nın ardından yaptığı  basın açıklamasında büyük felaket yaşayan Pakistan için vatandaşlarımızı yardım kampanyasına davet etmesinin ardından Gümüşhane’de de yardım kampanyası başlatıldı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI VALİLİKLERE GENELGE GÖNDERDİ

Bugüne kadar 1100 kişinin ölümüne, 325 bin evin yıkılmasına, 733 bin evin hasar görmesine, 800 bin hektar ekili arazinin çamura gömülmesine, 735 bin besi hayvanının telefine yol açan felaket sebebiyle Pakistan’a yardım için başlatılan kampanya ile ilgili olarak İçişleri Bakanlığı valiliklere genelge gönderdi.

Genelge kapsamında valiliklerden gelen ayni yardımlar, AFAD il müdürlüklerince koordine edilerek selden etkilenen bölgelere gönderilecek.

GÜMÜŞHANE VALİLİĞİ YARDIM KAMPANYASI BAŞLATTI

Vali Kamuran Taşbilek imzasıyla kampanya ile ilgili yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

“İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinesinde, bu zor günlerinde kardeşlerimizin yaralarını sarabilmek için Gümüşhane’de de “Yardım Kampanyası” düzenlenmiş olup, yardımda bulunmak isteyen vatandaşlarımızın ilgili banka hesap numaralarına nakdi yardımda bulunmaları yaraların sarılması açısından büyük önem arz etmektedir.

Vatandaşlarımız, tüm GSM operatörlerinden PAKİSTAN yazıp 1866’ya SMS göndererek 10 TL bağışta bulunabilmektedir. Ayrıca Halk Bankası, Ziraat Bankası ve Vakıflar Bankası’nın aşağıdaki hesap numaralarına istedikleri tutarda yardım yapabilirler.”

image_print