PESTİL VE KÖME’NİN YURT DIŞINA İHRACI İÇİN ÖNEMLİ GELİŞMELER YAŞANIYOR - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

PESTİL VE KÖME’NİN YURT DIŞINA İHRACI İÇİN ÖNEMLİ GELİŞMELER YAŞANIYOR

Giriş Tarihi: 18 Mart 2017 - 9:00

Son Güncelleme: 17 Mart 2017 - 21:07

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO)  tarafından yürütülen  ‘’Gümüşhane Pestil ve Köme İle Dünyaya Açılıyor’’ isimli UR-GE projesi kapsamında Lübnan, Bosna Hersek, Güney Afrika ve Fildişi Sahillerinden  gelen firma temsilcilerinden oluşan alım heyeti  projeye dahil olan firmaları ziyaret etmeye başladı.

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen ‘’Gümüşhane Pestil ve Köme İle Dünyaya Açılıyor’’ isimli UR-GE projesi kapsamında yapılan çalışmalar neticesinde Lübnan, Bosna Hersek, Güney Afrika ve Fildişi Sahillerinden oluşan 8 kişilik alım heyeti 3 gün boyunca hazırlanan plan çerçevesinde projeye dahil olan firmaları ziyaret ederek ikili iş görüşmeleri gerçekleştirecek.

Proje kapsamında dünyanın farklı ülkelerinden gelen firma temsilcilerinin  şehrimizde Pestil Köme  üreten firmalarımızı tanıma  ve üretim tesislerini yerinde inceleme imkanı bulduğunu belirten Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay; ‘’Alım heyetimizin şehrimize gelerek üretim tesislerimizi görmesi, ürünlerimizin nasıl yapıldığını öğrenmesi, ürünlerimizi tatması ve  firmalarımızı yerinde tanıması projenin en önemli aşamalarından bir tanesini oluşturuyor. Yurt dışından  gelen alım heyetimizle birlikte ilk olarak odamız bünyesinde bir tanışma toplantısı gerçekleştik. Bu toplantıda heyetimize odamızın faaliyetlerini projemizi, şehrimizi ve ürünlerimizi kısaca tanıttık.3 gün boyunca sürecek bu ziyaret programında alım heyetimiz projeye dahil olan firmalarımızı tek tek ziyaret edecek. Üretilen ürünler hakkında bilgi alacak. Bu ziyaret sürecinde de projemizde yer alan firmalarımız da gelen alım heyetinden kendi ülkelerindeki ticari koşullar  ve yürütülecek  ticari sürecin evreleri  hakkında birinci elden  bilgi alma imkanını elde etmiş olacaklar. Yani oluşacak ticari dostluğun ilk aşamaları bu süreçle başlamış ve  kurulmuş olacak. Alım heyetimizin firmalarımıza yaptığı ilk ziyaretler çok başarılı ve verimli geçti. Bizler de Gümüşhane Ticaret ve  Sanayi Odası olarak bu ziyaretlerin verimli geçmesi için elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz. Bu ziyaretler kapsamında yine firma temsilcilerimiz ve alım heyeti temsilcilerimiz (B2B) olarak adlandırılan  ikili iş görüşmeleri dediğimiz yüz yüze görüşmeler gerçekleştirecek. Yapılan bu ikili görüşmelerde alım heyeti ile firmalarımız arasında  ticari anlaşmaların yapılmasını ve artık projemizin ana hedefi olan pestil köme üreticilerimizin ürünlerini yurt dışına ihraç edecekleri sürecin başlatılmasını umut ediyoruz’’ ifadelerini kullandı.

(Kaynak: Gümüşhane GTSO Basın Birimi – 17.03.2017)

image_print

HABERLER