Peygamberimiz Hz.Muhammed’in Doğumu Kâinatın En Önemli Olayıdır - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

15 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Peygamberimiz Hz.Muhammed’in Doğumu Kâinatın En Önemli Olayıdır

Giriş Tarihi: 25 Eylül 2023 - 9:22

Son Güncelleme: 25 Eylül 2023 - 9:22

Hasan Pir

Kâinatın ve insanlık tarihinin en önemli olayı; Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)’in doğumudur.

Cenabı Allah; bir hadis-i kutside Peygamber Efendimiz için, “Ya Muhammed, sen olmasaydın ben kâinatı yaratmazdım” buyuruyor.

Kâinatın yaratılış sebebi de, insanların yaratılış sebebi de Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) olduğuna göre, her Müslüman’ın, Peygamberimizi çok iyi öğrenmesi, çok iyi tanıması ve ona layık bir ümmet olması gerekir.

Mevlid Kandili

Yarın gece, yani 26 Eylül 2023 Salı gününü 27 Eylül Çarşamba gününe bağlayan gece Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v.)  dünyayı şereflendirdiği doğum gününün yıldönümüdür.  

Peygamberimiz, Rebi’ülevvel ayının on ikinci pazartesi gecesi dünyaya gelmiştir. Miladi takvime göre 571 yılında Mekke’de doğmuş,  632 yılında ise Medine’de vefat etmiştir. Peygamber Efendimizin doğum gecesi, Müslüman ümmet tarafından her yıl “Mevlid Kandili” olarak kutlanılmaktadır.

Arapça bir kelime olan “mevlid”  doğum zamanı ve doğum yeri anlamlarına gelmekle beraber, İslam âleminde Peygamberimizin “doğumu” anlamında kullanılmıştır.

İnşallah dünyanın her tarafında bütün Müslümanlar yarın gece Mevlid kandilini idrak etmiş olacaktır.

Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v) doğum yıldönümü vesilesi ile en büyük duamız şudur: “Cenab-ı Allah; bizi kendisine hakiki kul, Efendimiz Hz. Muhammed’e de hakiki ümmet eylesin. Binler kere binler salavat ve fatihalar Peygamberimizin ruh-u şeriflerine olsun”

Peygamberimiz Hz. Muhammed’in sünnetlerini yaşamalıyız

Allah’a iman Allah’ı sevmeyi gerektirir. Allah’ı sevmek ise Allah’ın sevdiği tarzı yapmayı zorunlu kılar. Allah’ın sevdiği tarzın başında ise Allah’ın sevdiği zat olan Hz. Muhammed (s.a.v.)’e benzemek gelir. Allah’ın sevdiği zat olan Hz. Muhammed’e benzemek ise ona uymakla olur. Ona uymak da sünnetine sımsıkı sarılmakla mümkündür. 

Bugün bütün dünya büyük bir manevi buhran geçiriyor. İnsanoğlunun, manevi buhranlardan, ahlak depremlerinden kurtuluşu Peygamberimiz Hz. Muhammed’i örnek almakla, onun sünnetlerini ve İslamiyet’i Peygamberimiz gibi yaşamakla mümkün olacaktır.

Mevlid kandiliniz mübarek olsun. 

Güzel günler dileğiyle.

image_print

HABERLER