PKK AVCISI KOMANDOLARIMIZA KÜRTÜN’DE BÜYÜK SEVGİ SELİ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

18 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

PKK AVCISI KOMANDOLARIMIZA KÜRTÜN’DE BÜYÜK SEVGİ SELİ

Giriş Tarihi: 17 Temmuz 2018 - 2:11

Son Güncelleme: 17 Temmuz 2018 - 2:11

Gümüşhane’nin Kürtün İlçesi’nin  Üçtaş köyü Sarıtaş yaylasında 15 Temmuz 2018 gecesi düzenlenen operasyonda kırmızı listede aranan PKK’nın sözde Karadeniz lideri ‘Cudi Zaza’ kod adlı ‘Zeynel’ telsiz kodlu Mehmet Yakışır ile ‘Rodi’ kod adlı Levent Dayan’ı etkisiz hale getiren Kürtün İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı 2. Jandarma Asayiş Komando timi Kürtünlü vatandaşlar tarafında Türk bayrakları ve sloganlarla büyük bir sevgi seli ile karşılandı.

17 Temmuz 2018 Pazartesi gün Kürtün’de yapılan karşılama töreninde  Kaymakamı Ekrem Çeçen ve Yüzbaşı Mehmet Karabulut tim komutanı Orhan Polat’ı alnından öperek kutladılar.

Kürtün Belediye Başkanı Ahmet Kanat ise kesilen kurbanın kanını komando timinde görevli askerlerimizin alnına sürdü.

Kaymakam Ekrem Çeçen komandolara yaptığı konuşmada: “Aylarca süren operasyonlar sonunda 15 Temmuz’da bize ikinci bayramı yaşattınız ve sözde Karadeniz bölge sorumlusu ve yandaşını etkisiz hale getirip vatanımıza teslim ettiniz. Şehitlerimizin kanları sizler sayesinde yerde kalmadı. Hepinize ilçem ve şahsım adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Kürtün Belediye Başkanı Ahmet Kanat ise: “Hem Adil Bülbül hem de Eren Bülbül katilinin leşini attınız önümüze. Adil Bülbül benim damadımdı, evladımdı. Eren Bülbül de Maçka’da bir evladımızdı. Burada en çok ben mutlu oldum. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmadınız. Hepinize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Torul ve Kürtün ilçeleri Cumhuriyet Savcısı Selcan İnanç da:“İcra ettikleri bu şerefli görev için arkadaşlarımızın hepsini tek tek tebrik ediyorum. Torul’da da şehitlerimiz vardı. Bunun için hepinizi tek tek tebrik ediyorum, şehitlerimizin kanları yerde kalmadı” dedi.

Karşılama etkinliğinde Kürtün Kaymakamı Ekrem Çeçen askerlere hat işlemeli ay-yıldızlı tablo, Kürtün Belediye Başkanı Ahmet Kanat, Torul Cumhuriyet Savcısı Selcan İnanç ve Özkürtün Belediye Başkanı Aynur Zorlu Kaya ise askerlere ipek halı üzerine işlenmiş Türk bayrağı hediye etti.

Kürtünlü vatandaşlarımızla askerlerimiz ellerindeki Türk bayraklarıyla hep birlikte ilçe merkezinden Jandarma Komutanlığına kadar sirenler ve sloganlar eşliğinde yürüdüler.

Jandarma Komutanlığı önünde dua edilmesi ve kurban kesilmesinin ardından etkinlik sona erdi. Etkinlik sonunda Jandarma timi kendilerine yoğun ilgi gösteren vatandaşlara alkışlarla teşekkür etti.

 

 

image_print

HABERLER