PKK ve HDP’YE KARŞI ANNELERE DESTEK ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

Çocuklarının HDP aracılığıyla dağa çıkarıldığını söyleyerek Diyarbakır il binası önünde eyleme başlayan aile sayısı 13’e yükseldi.

Çocuklarını hain örgüt PKK’nın ve yandaşları HDP’nin elinden kurtarmak için mücadele veren annelere ülkemizin her kesiminden destek çığı gibi artıyor.

Diyarbakır’da anne Hacire Akar’ın PKK’lıların dağa kaçırdıkları oğlu Mehmet Akar’ın kaçırılmasından HDP’nin sorumlu olduğunu söyleyerek 22 Ağustos’ta HDP Diyarbakır il binası binası önünde başlattığı oturma eylemi sonrasında Anne Akar 24 Ağustos’ta oğluna kavuşmuştu.

Hacire anne örnek oldu

Hacire Akar’ın örnek olduğu anne mücadelesinde 3 Eylül’de HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önüne gelen anne Fevziye Çetinkaya, 30 Ağustos’ta oğlu S. Çetinkaya’nın dağa kaçırılmasına HDP’nin aracı olduğunu belirterek oturma eylemine başladı. “Çocuğum gelmeden buradan gitmem. Vallahi billahi çocuğumu HDP götürdü. Çocuğumu siz götürdünüz.” demişti.

“Başlarım sizin Kürdistan davanıza”

Oturma eylemine katılan, S. Çetinkaya’nın kuzeni Aysel Bozkurt ise HDP’li yöneticilere yönelik şunları söylemişti:

“Senin oğlun dağa gitsin, bakalım sen oturuyor musun oturuyor musun? Bizim canımız gitmiş, senin umurunda mı? Gönderdiniz, yalan mı? Kaç tane genç toprağın altında. Diyarbakır’da genç bırakmadınız, ya cezaevinde ya toprağın altındalar. Başlarım sizin Kürdistan davanıza. ‘Fakir fukaranın çocuğu dağa, ben koltuklarda.’ Alıştınız insanları dağa göndermeye. Size verecek çocuğumuz yok, getirin. Bunların çocukları lüks okullarda okuyor. Yeter artık toprağın altı genç doldu, nereye kadar?”

Çocukları için mücadele veren aile sayısı son olarak 13 oldu.

Kan emici hain örgüt PKK’yı ve onların destekçi ve işbirlikçisi HDP’yi şiddetle kınıyor, bu bölücü ve kan emici hainlerle mücadele eden başta devletimizin tüm kurumları olmak üzere çocuklarının kurtulması mücadelesi veren tüm anne ve babaların yanında olduğumuzu birkez daha belirtmek istiyoruz. Zalimler için yaşasın cehennem.

Konu ile ilgili olarak TRTHABER tarafından yapılan geniş kapsamlı haberi görmek için aşağıdaki linki tıklayınız

https://www.trthaber.com/haber/gundem/evlatlari-icin-nobet-tutan-aile-sayisi-13e-yukseldi-430042.html