POLİSİN KEMER TAKMA ISRARI GÜMÜŞHANE’DE CAN KURTARDI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

24 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

POLİSİN KEMER TAKMA ISRARI GÜMÜŞHANE’DE CAN KURTARDI

Giriş Tarihi: 26 Mart 2019 - 16:13

Son Güncelleme: 26 Mart 2019 - 16:13

23.03.2019 tarihinde Trabzon istikametinden Bayburt istikametine seyir halinde olan bir aracın sürücüsünün Gümüşhane Tüneli girişinde direksiyon hâkimiyetini kaybederek tünel girişine çarpması sonucunda yaralamalı trafik kazası meydana geldi.

Çarpmanın etkisiyle hurdaya dönen aracın içinde kalan sürücüye ilk müdahale sağlık ekipleri tarafından ambulansta yapıldı. Gerekli çalışmalar yapıldıktan sonra hurdaya dönen araç çekici yardımıyla kaldırıldı.

Hurdaya dönen araç sürücüsünün hayatını taktığı emniyet kemerinin kurtarması, emniyet kemerinin gerekliliğini bir kez daha ortaya koydu.

Konu hakkında açıklama yapan Gümüşhane İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş şunları söyledi: “Bu durumun ilimizde yürütülmekte olan emniyet kemeri ile hayata bağlanın projesinin hem gerekliliği hem de projenin olumlu sonuçlarını gözler önüne sermiştir. Bu doğrultuda İlimiz genelinde halkımızın tamamına emniyet kemeri kullanmaları konusunda bilgilendirici çalışmalar yapılmakta olup, 6 ay içerisinde emniyet kemeri takma oranın  %25’ten – %76 ‘ya çıkmıştır. Proje kapsamında çalışmalarımız devam edecek ve bu rakamların daha üst seviyelere çıkacağını bekliyoruz”

image_print

HABERLER