Prof. Dr. Aydın’dan Aşı Çağrısı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Prof. Dr. Aydın’dan Aşı Çağrısı

Giriş Tarihi: 28 Temmuz 2021 - 0:38

Son Güncelleme: 28 Temmuz 2021 - 0:38

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Aydın son günlerde artış gösteren covit-19 vakaları nedeniyle aşı çağrısı yaptı.

Aydın yaptığı açıklamada, “Yaz döneminin normalleşmesi,  araya bayram tatilinin girmesi ve son zamanlarda Delta Varyantı’nın yüzde seksenlere kadar ulaşmasıyla birlikte tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de artış hızını hep beraber görüyoruz.” dedi.   

Dünyadaki vakaların artış hızıyla beraber kısıtlamalar artık gündeme gelmeye başladığını belirten Prof. Dr. Kemalettin Aydın yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Şu an için Türkiye’deki vakalar hâlihazırda yönetilebilir olmakla beraber, önümüzdeki günlerde dördüncü dalga riskini halen taşımaktadır. Elbette ki dördüncü dalga riski olduğu zaman tekrar kısıtlamalarla karşı karşıya kalınabilir. Bizler güz döneminde dördüncü dalga ile karşı karşıya kalmamak, yeni kısıtlamalarla karşılaşmamak, okullarımızın kapalı kalmasını, iş yerlerimizin kapalı kalmasını, sosyal ve normal hayatımızın yaşamının engellenmesini istemiyorsak önümüzde büyük bir fırsat var. Ağustos ayı boyunca en azından iki doz aşıyı yaptırıp güz dönemine toplumun yüzde yetmiş ve daha fazlasının bağışık olarak girmesiyle biz normal hayatımızı yaşarız. Kısıtlamalar ile karşı karşıya kalmayız. Ama bu Ağustos ayında da geçtiğimiz aylar gibi arzu edildiği gibi aşılama yapamaz isek, o zaman biz güz döneminde yeniden bedel ödemekle karşı karşıya kalırız. Tedbirlerle birlikte daha da tehlikeli bir boyuta ulaşabilen Delta Varyantı’na karşı en büyük silahımız aşıdır. Ağustos ayı boyunca lütfen aşılarımızı yaptıralım.”

image_print

HABERLER