Prof.Dr. Cantürk Gümüş’ten Orman Genel Müdürlüğü’nün Yeni Uygulamasına Tepki - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Prof.Dr. Cantürk Gümüş’ten Orman Genel Müdürlüğü’nün Yeni Uygulamasına Tepki

Giriş Tarihi: 09 Nisan 2024 - 18:00

Son Güncelleme: 09 Nisan 2024 - 18:11

Gümüşhaneli tanınmış Ormancılık Bilim Adamı Prof.Dr. Cantürk Gümüş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Orman Genel Müdürlüğü’nün yeni uygulamasına tepki gösterdi.

Prof.Dr. Cantürk Gümüş paylaşımında şunları belirtti:

“OGM eskiden odun üretimini köylülere yaptırırdı. Şimdi dikili satış adı altında müteahhitler aracılığı ile yine köylüler yapıyor. Bu yeni yöntem anayasanın “devlet ormanlarını devletin işleteceği, işletme hakkının müteahhitlere verilemeyeceğini” hüküm altına alan 169. maddesine aykırı.

Bu aykırılık bir yana, dikili satış yöntemine göre OGM daha fazla kar etmekte… Bu yönteme göre müteahhitler de kar ediyor olmalı. Yoksa işi yapmazlar!

Hem OGM, hem de müteahhitler kar etiğine ve odun fiyatı aynı olduğuna göre birisi zarar ediyor olmalı! Bu yeni yöntemde kim zarar ediyor? Cevap belli değil mi? Köylüler…

Köylüler zarardaysa bu yeni yöntem sadece Anayasanın 169. maddesine aykırı değil, aynı zamanda 2. maddede yer alan sosyal devlet ilkesine de aykırıdır. Çünkü sosyal devlet müteahhitleri değil, köylüleri, düşük gelirli grupları koruyan, gözeten devlettir.”

image_print

HABERLER