Prof. Dr.Kemalettin Aydın’dan Duygulandıran Paylaşım - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Prof. Dr.Kemalettin Aydın’dan Duygulandıran Paylaşım

Giriş Tarihi: 14 Ağustos 2022 - 10:37

Son Güncelleme: 14 Ağustos 2022 - 10:43

HASAN PİR

Gümüşhaneli hemşehrimiz Prof.Dr. Kemalettin Aydın 15 günden beri Özbekistan’da. Aydın, bir aylık çalışma ziyareti için 31 Temmuz 2022 tarihinde rektör yardımcılığını yaptığı Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nden 11 kişilik bir ekiple  Özbekistan’a gitti. Ekip, Taşkent’te Özbekistan Askeri Hastanesi’nde bir ay süreyle bilgi ve tecrübe paylaşımı yapacak.

Kemalettin Hoca, paylaşmayı seven bir hemşehrimiz. Özbekistan’a gittiği andan itibaren gözlemlerini ve duygularını sosyal medya hesaplarından hep  paylaştı, paylaşıyor.

Kemalettin Hoca’yı tanıyanlar çok iyi bilirler. Kemalettin Hoca duygusaldır. Gözlemi kuvvetlidir.  Her şeyden önce de paylaşmayı, insanlara yardımcı olmayı çok sever. Duygusal insanlar sanat ruhlu insanlardır. Duygusal insanlardan kimseye zarar gelmez. 

Kemalettin Hocam her şeyden  önce Gümüşhane aşığıdır. Her vesile ile doğduğu coğrafyayı, baba yurdunu – ana yurdunu, Gümüşhane’yi, Torul’u, Zigana’yı hiçbir zaman unutmamıştır. Her vesile ile bu topraklara sıla-i rahim yapar. Gümüşhane’nin taşı toprağı onu mutlu eder.

Kemalettin Hoca, halk adamı olmaktan, halk gibi olmaktan büyük zevk alır. Gurur, kibir onun yanına yaklaşmaz. Yürüttüğü onca önemli göreve rağmen kendisinde bir gurur ve enaniyet göremezsiniz. Hep mütevazi yaşar. Muhterem eşleri Prof.Dr. Sevim Aydın Hanımefendi’de  de aynı mütevaziliği görebilirsiniz.

Kemalettin Hoca, kısa zaman da halkla hemhal olmayı başaran nadir aydınlarımızdandır. Onu, bir gün fırında ekmek küreği ile fırına ekmek verirken, başka bir gün uçları açılmış bayrağımızı itina ile tamir ederken, bir başka gün bir yorgancıda yorgan dikerken görürsünüz.

Pandemi döneminde Kemalettin Hoca, güler yüzü ile tüm Türkiye’nin moral kaynağı oldu. Bildiği doğruları vatandaşımızı korkutmadan, incitmeden  sakin bir üslupla hep anlattı.

*****

Kemalettin Hoca, Özbekistan’dan 9 Ağustos 2022 tarihinde çok duygulandıran bir mesaj paylaştı: Mesajını aynen aktarıyorum:

“Özbek uzman doktor arkadaşımız tanışma anımızda; “ÇOK BEKLEDİK, NERDESİNİZ, 30 YIL OLDU” deyince hiçbirimiz duygularımızı kontrol edemedik… Geç oldu ama iyi ki geldik…”

1991 yılında bağımsızlığını ilan eden Özbekistan’ın bağımsızlığının üzerinden 31 yıl geçti. Özbek doktor bu 30 yılın hasretini Kemalettin Hoca’ya aktarıyor. 30 Yıldır neredesiniz diyor? Çok bekledik diyor… Bir kardeşin öbür kardeşe aktaracağı bundan daha güzel ne söz olabilir ki…

Aslında bu hasret cümlelerinin muhatabı hepimiziz.

Özbekistan Orta Asya’da yedi bağımsız Türk devletinden biridir. Başkenti  Taşkent’tir. Özbekistan’ın  2022 yılı nüfusu  tahmini 35 milyondur. Ülkenin yüzölçümü ise 448.972 km2 dir. Nüfusunun %96 sı Müslüman olan Özbekistan’da İslam’ın büyük âlimleri yetişmiştir. Taşkent, Fergana, Semerkant ve Buhara önemli şehirleridir.

“30 Yıldır neredesiniz” Bu cümleleri telaffuz etmek bile insanın yüreğini yaralıyor, insanın gözlerini buğulandırıyor.

Özbekler de, dünyanın her tarafındaki  diğer Türk soydaşlarımız da, pek çok İslam coğrafyası da hep aynı cümleleri tekrarlayıp  Recep Tayyip Erdoğan Türkiyesi’ne soruyorlar, “Neredesiniz, niye çok beklediniz” diyorlar? Kendileri için Türkiye’yi, Türkleri çok önemli bir kuvvet, çok önemli bir kardeş görüyorlar.

Emin olun ki bugün tüm dünyadaki soydaşlarımız da, İslam coğrafyaları da, mazlum milletler de Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni bekliyor. Türkleri bekliyor. Osmanlının torunlarını bekliyor…

Kemalettin Hocam’ın mesajından Özbek Uzman Doktor’un buram buram hasret kokan, tarih kokan  cümlelerini duyduktan sonra  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a tekrar teşekkür ediyorum.   Masum ve mazlum coğrafyalarda yeniden yaşama umutlarını yeşerten Cumhurbaşkanımıza ve arkadaşlarına teşekkür ediyorum.

Dünya bizi bekliyor… Koalisyonlarla hem ülkemizi, hem de bizi bekleyen masum coğrafyaları perişan etmemek için, yeşeren umutları yok etmemek için  Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan ve ekibinin 2023 yılında da yeniden  iş başına gelmesi lazım.

Yaptığı duygu yüklü paylaşımla bizim de duygularımızın önünü açan hemşehrimiz güzel insan Kemalettin Aydın Hocam’a tekrar teşekkür ediyorum.

Güzel günler dileğiyle.

image_print

HABERLER