Prof.Dr. Necmettin Tozlu Vefat Etti - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

16 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Prof.Dr. Necmettin Tozlu Vefat Etti

Giriş Tarihi: 28 Şubat 2022 - 0:04

Son Güncelleme: 28 Şubat 2022 - 0:04

Türkiye’nin yetiştirdiği ender eğitim felsefecilerinden, Gümüşhaneli hemşehrimiz  Prof.Dr. Necmettin Tozlu, Covid-19’a yenik düşerek hayatını kaybetti.

Uzun yıllar boyunca Van’da, ardından da Bayburt’ta akademik faaliyetlerine devam eden 77 yaşındaki Tozlu, yaşadığı Bayburt’ta Covid-19’a yakalandıktan sonra doktor olan kızının yanına Sakarya’ya gönderildi.

Bir süredir Sakarya’daki hastanede rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören Tozlu, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Tozlu’nun cenazesi bugün (28 Şubat 2022) ikindi namazına müteakip Bayburt Üniversitesi Camiinde kılınacak cenaze namazının ardından vasiyeti gereği aynı yerde toprağa verilecek.

Merhum Prof.Dr. Necmettin Tozlu hocamıza Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

Prof.Dr Necmettin Tozlu kimdir?

1945 yılında Gümüşhane Merkez Kocayokuş Köyü’nde dünyaya geldi. İlkokulu Kale’de, orta ve lise eğitimini Gümüşhane’de tamamladı.

Ankara Yüksek Öğretmen Okulu Eğitim Bilimleri Fakültesi’nden mezun oldu. Erzurum Atatürk Üniversitesi’ne Pedagoji Asistanı olarak girdi. İsmail Hakkı Baltacıoğlu’nun Eğitim Sistemi Üzerindeki araştırmasıyla doktorasını verdi. Michigan Üniversitesinde araştırma ve incelemelerde bulundu. Eğitim Felsefesi Anabilim Dalında Doçent ünvanını aldı.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Başkanı ve aynı üniversitede Profesörlüğe yükseldi. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı olarak görev yaptı. ”Eğitime Giriş”, “Eğitim Felsefesi”, “Kültür ve Eğitim Tarihimizde Yabancı Okullar”, “Orta Öğrenimde Öğrenci Başarısının Değerlendirilmesi”, “Eğitim Problemlerimiz Üzerinde Düşünceler” konularında eserler yazdı. Aşık Nuri Baba üzerine bir inceleme kitabı vardır.

Türk Felsefe Derneği, Türkiye Yazarlar Birliği, The Philosophy of Education Society üyelikleri bulunmaktadır. Araştırma konuları arasında; İnsan, Toplum, Eğitim ve Devlet gösterilebilir. Özel ilgi alanları kitap okuma, Türk Halk Müziği, Yüzme ve Seyahattir. Bayburt Üniversitesinde Eğitim Fakültesi Dekanlığı, Rektör Yardımcılığı ve Rektör Danışmanlığı görevlerinde bulunduktan sonra emekli olan 4 çocuk babası Tozlu çok iyi derecede İngilizce biliyor.

image_print

HABERLER