RAFET ATAÇ’TAN GÜMÜŞHANE İÇİN YURT VE KÜTÜPHANE MÜJDESİ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

RAFET ATAÇ’TAN GÜMÜŞHANE İÇİN YURT VE KÜTÜPHANE MÜJDESİ

Giriş Tarihi: 28 Nisan 2019 - 15:15

Son Güncelleme: 28 Nisan 2019 - 15:15

Gümüşhaneli eğitimci yazar eski Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sadık, 24 Nisan 2019 Çarşamba günü İstanbul’da Avukat Rafet Ataç’ı  hukuk bürosunda ziyaret etti.

İki Gümüşhaneli bir araya gelince ziyaretin sohbet konusu da Gümüşhane oldu.

Gümüşhane’nin köklü ailelerinden Ataç ailesinin bir evladı olan Av. Rafet Ataç sohbet sırasında Yusuf Sadık’a en az 50 bin kitaptan oluşan kütüphanesini  özel bir mekan tahsis edilmek şartı ile Gümüşhane Üniversitesi’ne  veya Gümüşhane Belediyesi’ne vermeyi  düşündüğünü söyledi. Ataç ayrıca  Gümüşhane Üniversitesi kampüsü içinde yer verilmesi halinde 250 kişilik bir kız öğrenci yurdu yaptırmayı planladığını da ifade etti.

Bilindiği gibi Rafet Ataç, Hasanbey mahallesindeki Aysın Rafet Ataç İlkokulu’nu yıllar önce yaptırarak Milli Eğitim Bakanlığı’na devretmişti.

Rafet Ataç uzun zamandan beri her yıl en az 70 Gümüşhaneli öğrenciye de burs yardımı yapıyor.

(Haber: Yusuf Sadık)

HABERE YORUM

Gümüşhane’nin köklü ailelerinden Ataç ailesinin saygıdeğer evladı Av. Rafet Ataç’ın ilerleyen yaşına rağmen Gümüşhane’yi düşünmesi çok önemli bir olay. Ataç Vakfı’nın da kurucusu olan Sayın Rafet Ataç ve kurucusu olduğu vakıf eminim ki bahse konu hizmetlerin dışında Gümüşhane’ye daha çok hizmetler de yapacaklardır. Bu düşüncelerle kendisine ve aile fertlerine sağlık sıhhat ve uzun ömürler diliyoruz.

gumushanedenhaber

image_print

HABERLER