Ramazan ayı geldi dostlar... - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Ramazan ayı geldi dostlar…

Giriş Tarihi: 22 Mart 2023 - 8:19

Son Güncelleme: 22 Mart 2023 - 8:27

Misafir Kalem

Ramazan ayı geldi dostlar;

Rahmeti, bereketi, mağfireti ve iyilikleri aldı geldi. Bizleri çok özlediğinden her yılından on gün önce geldi. Herbiri birbirinden değerli, Orucu, teravihi, mukabeleyi, hatimleri, sahuru getirdi. Mutfak telaşını, ev hanımlarının tatlı telaşını, fakirin fukaranın, açın, sefilin düşünüldüğü güzel yüreği getirdi.

Örselenen kalplerimizi, nefsimizin hakim olduğu ruhlarımızı, her türlü iaşe ile sınırsız doldurduğumuz midemizi yeniden yapmaya geldi. Beynimize monte edip sadece dünyayı düşünüp hesab içine girdiğimiz aklımızı tekrar alıp kalbimize yerleştirmeye ve ahiretide düşündürmeye geldi.

Evet bu ramazan mektebinin bir ay boyunca biz inananlar hep birlikte öğrencileri olacağız. Bu mübarek mektebden istifade etmeye, bayramı kendimize mükafaat olarak görmeye gayret edelim.

Bilemiyoruz ki; belki bu bizim için son ramazan, son oruçtur.

Yüce Allah’ın; Bakara suresinin 183. ayetindeki “Ey iman edenler! Allah’a karşı gelmekten sakınmanız için oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi size de farz kılındı” emrine uyarak, ömrümüzü ona layık kullar olmaya adayalım.

Rabbim; hepimizi, mübarek ramazan ayının tüm güzelliklerini yaşayan, yaşatan kullarından eylesin. Amin

Selam ve dua ile…

image_print

HABERLER