REGAİB KANDİLİ MESAJLARI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

REGAİB KANDİLİ MESAJLARI

Giriş Tarihi: 18 Şubat 2021 - 0:10

Son Güncelleme: 21 Şubat 2021 - 2:35

GÜMÜŞHANE VALİSİ KAMURAN TAŞBİLEK

 “Kalplerimizin manevi doyuma ulaştığı,  Aziz Milletimizin “Üç Aylar” diyerek özel bir önem verdiği ve Yüce Allah’ın insanlara rahmet ve nimetlerini çokça ihsan ettiği Recep, Şaban ve Ramazan aylarının taçlanacağı Regaip Kandili’ne bir kez daha ulaşmış olmanın huzurunu ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.

Bu mübarek aylar boyunca kulluk şuuru içerisinde hareket ederek, içerisinde barındırdığı önemli gecelerin feyz ve bereketinden en güzel şekilde istifade etmeliyiz. Bu anlamda değerlendirmemiz gereken önemli gecelerden birisi de idrak edeceğimiz, af ve merhametin müjdecisi, Regaip Kandili’dir.

Bu gecenin birlik ve beraberliğimize vesile olması temennisiyle, yapacağımız ibadet ve duaların kabul olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyor, tüm Gümüşhaneli kardeşlerimin Regaib Kandili’ni tebrik ediyorum.”

GÜMÜŞHANE MİLLETVEKİLLERİ HACI OSMAN AKGÜL VE CİHAN PEKTAŞ

“Rahmet, bereket ve mağfiret mevsimi olan mübarek üç ayları müjdeleyen Regaib Kandiline bir kez daha ulaşmış olmanın huzurunu içerisindeyiz.

Rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı bu müstesna zaman dilimlerini; Rabbimizin sonsuz af ve mağfiretine sığınmak, hata ve günahlarımızdan arınmak ve gönüllerimizi ferahlatmak için bir fırsat olarak değerlendirmeliyiz.

Mübarek gün ve geceler manevi duygularımızın perçinlenmesine katkı sağlayacak bir heyecanı da beraberinde getirmektedir.

Dolayısıyla bu zamanlar komşuluk, akrabalık, kardeşlik ve aile bağları gibi toplumumuz için önemli olan birlik ve beraberliğin de artmasına vesile olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle yaşadığımız salgın sürecinin bir an evvel son bulmasını, bütün insanlığın sağlık ve huzura kavuşmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyor; değerli hemşehrilerimizin, aziz milletimizin ve bütün İslam Âleminin Regaib Kandilini tebrik ediyoruz.”

GÜMÜŞHANE BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

“Kandil geceleri, milletimizin birlik ve beraberliğinin pekiştiği, aynı duygu etrafında çarpan kalplerin, aynı hissiyatı paylaşan gönüllerin bir araya gelerek dargınlık ve kırgınlıkların giderildiği müstesna günlerdir.

İslam alemi olarak mübarek üç ayların müjdecisi olan Regaip Kandili’ne kavuşmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. İçinde Regaip, Mirac, Berat ve Kadir gecelerini bulunduran mübarek üç aylar, İslam dünyası için sevinç, bereket ve mağfiret mevsimidir. Bu faziletli gün ve geceleri, fırsata çevirmeli, onların büyük birer nimet olduğunu unutmamalıyız. Bu gün ve gecelerin en iyi şekilde değerlendirilerek, her zaman ihtiyaç duyduğumuz, sevginin tüm insanlar arasında yayılması dileğiyle başta Gümüşhaneli hemşerilerimin olmak üzere tüm İslam Aleminin Regaip Kandilini ve üç aylarını en kalbi duygularım ile kutlar, hayırlara vesile olmasını temenni ederim.”

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“Hayır ve şer Allah’tandır. Bir kez daha hep birlikte Yüce Allah’ın bereket, rahmet ve mağfiretinin bol bol ihsan edildiği üç ayların müjdecisi olan Regaip Kandili’ne erişmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Umuyor ve diliyoruz ki rahmet ve bereket aylarının başlangıcını temsil eden Regaip Kandili, acıları geride bıraktığımız ve huzur içinde yaşayacağımız günlerin de habercisi olacaktır. Manevi değeri yüksek olan bu gecede yaşadığımız üzüntüleri bir ve beraber olarak geride bırakıp, yeniden o günleri yaşamamak adına dua ve niyazlarda bulunacağız. Allah (c.c.), cümlemizin dualarını kabul eylesin. Üç ayların toplumumuzdaki iç huzur ve kardeşliği daha da pekiştireceğine inanıyor, böylesi gün ve gecelerin en iyi şekilde değerlendirilerek, her zaman ihtiyaç duyduğumuz sevginin tüm insanlar arasında yayılmasını diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimiz ve bütün İslam âleminin Regaip Kandili’ni en içten dileklerimle kutluyor, bugüne kadar vatan toprağını korurken şehitlik mertebesine ulaşmış tüm kahraman Mehmetçiğimize de Yüce Allah’tan rahmet diliyorum.”

AK PARTİ GÜMÜŞHANE İL BAŞKANI AV. CELALETTİN KÖSE

“Mübarek üç ayların başlangıcı ve müjdeleyicisi olan Regaib Kandili’ne erişmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Regaib, Miraç, Berat Kandilleri’nin ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nin içinde yer aldığı üç aylar İslam Âlemi için çok değerli olan rahmeti, mağfireti ve bereketi bol olan günler ve gecelerdir. Bu müstesna günler, Yüce Allah’tan af ve mağfiret dilemek için önemli bir fırsat olmasının yanı sıra; nefsimizi esir alan kötü duygulardan arınmamıza sevgi, saygı, hoşgörü, kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma duygularımızın gelişmesine ve pekişmesine vesile olmaktadır. Mübarek üç aylar boyunca ve üç ayların içinde yer alan maneviyatı yüksek mübarek günleri iyi değerlendirmeli, bu günleri fırsat bilerek kin ve nefretten uzaklaşıp, birlik ve beraberliğimizi, sabır ve hoşgörümüzü, insani ve ahlaki değerlerimizi güçlendirmek için gayret göstermeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle başta aziz Gümüşhaneli hemşehrilerimin ve bütün İslam aleminin mübarek üç aylarını ve Regaib Kandili’ni tebrik ediyor, üç ayların gelişiyle birlikte gönüllerimizi huzura kavuşturan, rahmet,mağfiret ve bereket ikliminin, ülkemizden başlayarak dalga dalga tüm insanlığı kuşatmasını, insanlığın ortak huzurunu tehdit eden terör, şiddet, savaş ve düşmanlığın yerini, barış ve huzura bırakmasını, rağbetlerimizin iyiye, güzele ve doğruya yönelik olmasını ve bu aylarda yapacağımız ibadet, dua ve yakarışların kabul olmasını Cenab-ı Mevla’dan niyaz ediyorum.”

image_print

HABERLER