REGAİP KANDİLİNİZİ VE ÜÇ AYLARINIZI KUTLUYORUZ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

25 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

REGAİP KANDİLİNİZİ VE ÜÇ AYLARINIZI KUTLUYORUZ

Giriş Tarihi: 07 Mart 2019 - 8:00

Son Güncelleme: 05 Mart 2019 - 20:19

Üç ayların müjdesi Mübarek Regaip kandilini bu akşam idrak edeceğiz.

Bilindiği gibi 2019 yılının “üç aylar”ı yarın, yani 8 Mart 2019 Cuma günü başlıyor. Yarın üç ayların (Recep, Şaban, Ramazan) aylarının ilk ayı olan Recep ayının ilk günü.

Bu yıl Regaip gecesi 7 Mart 2019 Perşembe gününü  8 Mart 2019 Cuma gününe bağlayan gece idrak edilecek. Dolayısıyla Regaip gecesi üç ayların gelişinin de müjdecisi olan bir kutlu gece.

Regaip; Herhangi bir şeyi istemek, arzulamak, ona karşı meyletmek ve onu elde etmek için çaba sarf etmek” anlamlarına gelmektedir.

Peygamberimiz Hz. Muhammed (a.s.v) Regaib gecesinin fazileti ile ilgili olarak şöyle buyurmuştur: “Şu beş gecede yapılan duâ geri çevrilmez. Regaip Gecesi, Şabanın 15. gecesi, Cuma, Ramazan bayramı ve Kurban bayramı gecesi.” [İbn-i Asâkir]

Regaip gecesinde kaza namazı ve nafile namaz kılmak, Kur’an-ı Kerim okumak, cevşen okumak, tövbe istiğfar etmek, tefekkür özellikli sohbetler yapmak ve perşembe gününü oruçlu geçirmek evla görülmüştür.

Bu vesile ile bu akşam idrak edilecek olan Regaip kandilinizi ve yarın başlayacak olan Üç aylarınızı tebrik ediyoruz.

image_print

HABERLER