REKTÖR HALİL İBRAHİM ZEYBEK ALTINCI AYINI DOLDURURKEN - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

REKTÖR HALİL İBRAHİM ZEYBEK ALTINCI AYINI DOLDURURKEN

Giriş Tarihi: 12 Ağustos 2017 - 18:23

Son Güncelleme: 12 Ağustos 2017 - 18:24

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek 25 Ocak 2017 Çarşamba günü görevine başlamıştı. Sayın Zeybek; 10 gün sonra görevinde 6 ayını doldurmuş olacak.

Üniversiteler özellikle Gümüşhane gibi küçük ölçekli iller için çok önemli kurumlardır.  Bu bağlamda Gümüşhane Üniversitesi Gümüşhane’nin hem bilim hem de kültür merkezidir. Ayrıca üniversal özelliği dolayısıyla Gümüşhane Üniversitesi Gümüşhane’nin aynı zamanda dünyaya açılan bir penceresi, bir kapısıdır.

Rektörümüz Sayın Zeybek’in geride kalan 6 aylık süre içinde Gümüşhane ile kaynaştığını, hemen hemen her etkinliğe katıldığını memnuniyetle gördüm. Özellikle ilçelere olan ilgisi kamuoyunun dikkatini çekiyor.

Gümüşhane ilçeleri için üniversitemizin ilgisi çok önemli. Bu ilgiyi Sayın Zeybek’in oluşturduğunu görmek mutluluk veriyor.

Göreve başladığında hayırlı olsun ziyaretine gittiğimizde de, altı aylık süredeki çalışma performansından da gördük ki; Sayın Rektörümüz insan alt yapısına çok önem veriyor. Kapısı ister kendi çalışanı olsun, ister sivil vatandaşlar olsun herkese açık. Gelenleri dinliyor, güler yüzle karşılıyor, çözümler üretiyor. En önemlisi de; Gümüşhane Üniversitesi çalışanlarının Rektör Zeybek’in kendilerine değer veriş, hoşgörü, mütevazilik, kimseyi ötekileştirmeme bağlamında kurum içinde sağladığı memnuniyetten ortaya çıkan müspet sinerji.

Üniversiteler gibi, belediyeler gibi, valilikler gibi önemli kurumlarda çalışanların ve vatandaşların birinci derecede yetkililer tarafından güler yüzle karşılanmaları ve çalışanların görev motiveleri çok önemli hususlardır. Sayın Rektörümüz bu güzelliği ve mütevaziliği her gelene gösteriyor. Bu aslında uyumlu bir yönetim açısından son derece önemli olan bir olay. Bu bakımdan Sayın Hocamızı tekrar tebrik ediyorum.

Önümüzdeki günlerde ve yıllarda Gümüşhane Üniversitesi’nde her alanda yeni güzelliklere imza atılacağını umuyoruz.

Her ne kadar Gümüşhane Üniversitesi’nin fiziki alt yapısı tamamlanmış gibi görünse de özellikle kampüs girişi ile üst kotlardaki okullar arasında kolay gidiş – gelişi sağlayacak imkânlar belki de üniversitemizin acilen el atılması gereken konularından biridir diye düşünüyorum. Bu konuda belki bir yürüyen merdiven, belki üniversitemiz içinde hafif raylı sistemli bir çözüm mümkün olabilir. Bu konu büyük bir ihtiyaç olarak görünüyor.

Geçen altı aylık süre içinde Gümüşhane basınının da, kurum ve kuruluşların da, STK’ların da hepsinin Sayın Rektörümüzü her konuda desteklediklerini müşahede ettim. Bu durum, şehir – üniversite birlikteliği açısından son derece önemlidir.

Önümüzdeki günlerde; bu şehir – üniversite birlikteliği daha da üst noktalara çıkmalı, ilimiz ve ilçelerimiz için üniversitemiz düşündüklerini şehir ve il dinamikleri ile paylaşmalı, il ve şehir yetkilileri de düşüncelerini üniversitemizle paylaşmalıdır. Bu şekliyle ortaya çıkacak ortak akıl her zaman yararlı olacağı gibi, alınacak kararlar da istişare neticesi olarak belirleneceği için etki süreleri kısa olmayıp, belki 50 – 60 yıllara hitap eden özellikte olacaktır.

Sayın Rektörümüz Halil İbrahim Zeybek’in görevdeki 6. Ayı dolayısıyla yaptığımız bu analizleri bundan sonraki süreçte de sık sık yapacağız. Gümüşhane olarak Üniversitemize de Sayın Rektörümüze de hep destek vereceğiz.

Eskilerin deyimi ile Roma’yı yeniden keşfe gerek yok. Gümüşhane’nin geleceğini üniversitemizle planlayacağız. Üniversitemizle şehir arasında her zaman güzel diyalogların olması için basın olarak da yapılması gerekenleri her daim yapacağız.

Yazımı tamamlarken, Sayın Rektörümüz Prof.Dr. Halil İbrahim Zeybek ve ekibine tekrar başarılar diliyorum.

Güzel günler dileğiyle.

image_print

HABERLER