REKTÖR HALİL İBRAHİM ZEYBEK’İN 15 TEMMUZ MESAJI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

REKTÖR HALİL İBRAHİM ZEYBEK’İN 15 TEMMUZ MESAJI

Giriş Tarihi: 13 Temmuz 2018 - 19:38

Son Güncelleme: 13 Temmuz 2018 - 19:38

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’in 15 Temmuz ve Milli İradenin ikinci yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesaj:

“Bölgesindeki en önemli güç konumuna gelen ülkemizin küresel güç olması yolundaki ilerleyişinin engellenmesine yönelik gelişmelerden biri olan 15 Temmuz ve Milli İrade’nin ikinci yıldönümünü yaşamaktayız. Cumhuriyet tarihimiz boyunca yaşanan önceki darbe teşebbüslerinden farklı olarak 15 Temmuz 2016 tarihinde yapılan bu kalkışmada; işgal, terör ve askeri darbe teşebbüsü aynı anda başlatılmıştır. Bu teşebbüste Türkiye’yi toplumsal olarak bölme ve ekonomik açıdan zora sokarak birtakım mecburiyetlere yöneltme gayreti olduğu aşikârdır. Bu anlamda tehlikeyi görerek ülkesine sahip çıkan milletimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde tüm dünyayı kendisine hayran bırakan birlik ve beraberliğiyle geleceğe daha güçlü adımlarla yürümektedir. Bu aşamada hepimiz için çıkarılacak dersler vardır. Eğer 15 Temmuz’un bize verdiği dersleri doğru şekilde okumazsak, yeni 15 Temmuz’ları yaşamamız kaçınılmaz olacaktır. Bizler demokrasimizin emsal savunucuları olarak 15 Temmuz’da yolları, köprüleri, meydanları, havalimanlarını doldurarak FETÖ terör örgütü mensubu hainleri hezimete uğratan aziz milletimizin her daim yanındayız, bu uğurda vatan için canlarını feda eden kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Hayatta kalan ve canını hiçe sayarak ön saflarda yer alan aziz milletimizin tüm fertlerine de şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz 2016’da ödediğimiz bedel ağır olmuştur; fakat onların bu fedakârlıklarının karşılığında elde ettiğimiz istiklalimize ve istikbalimize de değer biçemeyiz. Bundan sonra böylesi kalkışmaların yaşanmaması için devlet ve millet el ele vererek bir ve beraber hareket etmenin bilincini kavramalıyız. Böylesi bir fotoğrafla bizi hezimete uğratma hayalleri kuran güçlere karşı ne kadar güçlü ve kararlı olduğumuzu her daim göstermeliyiz. Aziz milletimizin bir daha böylesi günleri yaşamamasını temenni ediyorum.”

(Kaynak: Niyazi Poyraz)

image_print

HABERLER