Rektör Prof. Dr. Türkmen, Torul’da Milli Eğitim’in Etkinliğine Katıldı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

4 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Rektör Prof. Dr. Türkmen, Torul’da Milli Eğitim’in Etkinliğine Katıldı

Giriş Tarihi: 08 Aralık 2023 - 15:58

Son Güncelleme: 08 Aralık 2023 - 15:58

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, TÜBİTAK Bilim Söyleşileri kapsamında  Torul Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde “Türk Kültüründe Spor ve Sağlıklı Yaşam” konulu söyleşi programına katıldı.   

Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Başkanı da olan Şiranlı hemşerimiz Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkmen,  sporun insanlar üzerinde sağlık, eğitim ve eğlence alanlarında olumlu etkileri olduğunu dile getirerek şunları belirtti:  “Sporun; beden eğitimi, egzersiz, fitness ,fiziksel aktivite, rekreasyon, oyun, eğlence, jimnastik ve izcilik ile günlük hayattaki düzensiz yapılan beden hareketleri fiziksel aktivite düzenli ve tekrarlı yapılan beden hareketleri egzersizlerdir. Bir rakip karşısında yarışmak amacıyla belirli kurallar çerçevesinde yapılan çoğunlukla belirli beden hareketlerini içeren kazanmayı amaçlayan bir mücadele ise spordur” dedi.

Prof. Dr. Türkmen, ilköğretim çağındaki çocukların %10 düzeyinde obezite sorunu ile karşılaştığını bunun çözümünün ise spor ve beslenme ile alakalı olduğunu dile getirerek, sporun obezite önündeki en büyük engellerden bir tanesi olacağını ifade etti.

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen’in programına Torul Kaymakamı Muhammet Kılıçaslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyyüp Zengin, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Söyleşi programı sonunda Torul Kaymakamı Muhammet Kılıçaslan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyyüp Zengin tarafından Rektör Prof.Dr. Türkmen’e  günün anısına plaket ve hediye takdim edildi.

image_print

HABERLER