Rektör Zeybek: “11 Öğrencimiz  Vefat Etti, 9 Öğrencimiz Enkaz Altında” - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

25 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Rektör Zeybek: “11 Öğrencimiz  Vefat Etti, 9 Öğrencimiz Enkaz Altında”

Giriş Tarihi: 12 Şubat 2023 - 15:19

Son Güncelleme: 12 Şubat 2023 - 15:19

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Gümüşhane Üniversitesi’ne deprem bölgesinden kayıtlı olan 4 bin 586 tane kayıtlı öğrenci olduğunu ve bu öğrencilerden 11 öğrencinin vefat ettiğini ve 9 öğrencinin ise enkaz altında olduğunu söyledi.

Gümüşhane Üniversitesi olarak depremin ilk anından itibaren bölgeye yardım ulaştırdıklarının altını çizen Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Bizim bu 10 ilde üniversitemizin 4 bin 586 tane kayıtlı öğrencisi var. Öğrencilerimizle iletişime geçmeye çalıştık, iletişim bilgilerini temin ederek. Maalesef hâlihazırda çok üzülerek söylüyorum 11 öğrencimizi kaybetmiş durumdayız, 9 öğrencimiz de enkaz altında hala haber alamadık. Onlardan iyi haberleri almayı ümit ediyoruz. Öğrencilerimiz ve ailelerimizle irtibatlı halde olarak orada bulunanların başta çadır, gıda ve battaniye gibi ihtiyaçlarını temin ederken diğer taraftan da Gümüşhane’mize gelmek isteyenleri üniversitemizde ağırlanmak amacıyla davet ettik. Şu anda üniversitemizin sosyal tesislerinde 49 misafirimiz var, Kahramanmaraş’tan, Elbistan’dan, Malatya’dan, Hatay’dan. Yeni misafirleri de kabul etmenin planlamalarını yapıyoruz, onlar bizim kardeşlerimiz” dedi.

image_print

HABERLER