REKTÖR ZEYBEK ÖĞRENCİLERİNE VİDEO İLE MESAJ GÖNDERDİ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

REKTÖR ZEYBEK ÖĞRENCİLERİNE VİDEO İLE MESAJ GÖNDERDİ

Giriş Tarihi: 19 Mart 2020 - 12:22

Son Güncelleme: 19 Mart 2020 - 12:22

Artan Koronavirüs salgını dolayısıyla eğitim-öğretime 3 hafta ara verilmesinin ardından Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek sosyal medya üzerinden bir video yayınlayarak öğrencilerden evde kalmalarını istedi.

Hazırlanan videoda tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de vakaların gittikçe arttığını dile getiren Rektörümüz, öğrencilere evde kalın diyerek şunları söyledi:

“2019 yılı sonu itibariyle Çin’in Wuhan eyaletinde başlayan Koronavirüs salgını, yöneticilerimizin ve bakanlığımızın aldığı sıkı tedbirler sayesinde ülkemize bir hayli geç intikal etti. Hali hazırda vaka sayısının düşük olması alınan bu sıkı tedbirlerle ilişkilidir. Geçen hafta içerisinde alınan bir dizi karar neticesinde yükseköğretim kurumlarımızı ilgilendiren kararlar da yer aldı. Bu kararlardan bir tanesi de üniversitelerimizde eğitim-öğretim faaliyetlerine 16 Mart’tan itibaren 3 hafta ara verilmesi kararıydı. Sevgili gençler eğitime verilmiş ara, bir tatil değildir. Sizlerin sağlığı için alınmış bir tedbir kararıdır. Derslerinizi dert etmeyin ve evde kalın. Evde kalmanız sadece sizlerin sağlığı için değil, toplumumuza karşı sorumluluk duygumuzun da gereğidir. Sürecin bundan sonra nasıl işleyeceğine dair merak ve endişelerinizi anlayışla karşılıyoruz. Bu konuda devletimize güvenin ve resmi kuruluşlardan yapılan açıklamaları dikkate alın. Eğitim-öğretim faaliyetlerinin bundan sonra nasıl sürdürüleceğiyle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Sizlere mağduriyet oluşturmayacak alternatifli bir sistemle ilgili çalışmalarımız son aşamasındadır. Bu konuyla ilgili Web sitemizi ve sosyal medya hesaplarımızı takip edin. Bu süreci eksikliklerinizi tamamlamak ve yeni kitaplarla yeni ufuklara yelken açmak için bir fırsat olarak görmenizi istiyoruz. Hepinize sağlıklı günler diliyoruz. Kendinize iyi bakın, evde kalın.”

Koronavirüs hakkındaki bilgilendirmeleri ve uyarıları süratli bir şekilde sürdüren üniversitemiz, tüm binaların ayrıntılı bir şekilde dezenfekte ederek, Sağlık Bakanlığı tarafından alınan tedbirleri sıkı bir şekilde yerine getirmeye devam etmektedir.

KAYNAK: GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ – 19.03.2020

image_print

HABERLER