Sabri Varan: Ulaşım 1 Lira, Burs 450 lira olacak - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

16 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Sabri Varan: Ulaşım 1 Lira, Burs 450 lira olacak

Giriş Tarihi: 12 Mart 2019 - 21:53

Son Güncelleme: 12 Mart 2019 - 21:53

Gümüşkoza Gazetesi’nin 12.03.2019 tarihli Haberi

Milliyetçi Hareket Partisi Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Varan, Şehrin Bir Ucundan Diğer Ucuna Herkesi -1- Liraya Taşıyacaklarını Söyledi.

Ulaşım -1-Lira Olacak

“Öğrencilerimizi Şehirle Buluşturacağız”

Milliyetçi Hareket Partisi Gümüşhane Belediye Başkan adayı Sabri Varan, Gümüşhane’nin bir ucundan bir ucuna herkesi -1- liraya taşıyacaklarını. Öğrencileri şehirle buluşturacaklarını söyledi.

Varan, gazetemize yaptığı açıklamada, sosyal belediyeciliğe vurgu yaparak, Bağlarbaşı Mahallesi’ndeki okulların dolmuş ücretlerinden dolayı öğrenci bulamadıklarını belirterek,“Bu nedenledir ki, şehrin bir ucundan bir ucuna 1 liraya taşıyacağız. Bu sadece öğrencilerimiz için geçerli olmayacak. Bütün vatandaşlarımız için geçerli olacak. Velilerimiz, ekonomik durumlarından dolayı öğrencileri buralara gönderemiyor” dedi.

“Öğrenciler Kentle İç İçe Olacak”

Gümüşhane Üniversitesi öğrencilerini de şehirle buluşturacaklarının altını çizen Varan, şu ifadeleri kullandı: “Biz bunu düşünerek şehir esnafının daha çok ticaret yapmasının önünü açıyoruz. Öğrenciyi şehirle bütünleştirmek istiyoruz. Uzak mesafede kama kurumlarında olanların da gidiş-gelişlerindeki yükleri azaltacağız. Öğrenciyi şehre getirdiğimiz zaman lokantacısı, kafecisi, kırtasiyecisi, konfeksiyoncusu gibi esnafımızla daha çok alışveriş yapma imkanının önünü açacağız. Öğrencimiz pahalı diye günlerce hatta aylarca şehre inmiyor. Öğrencinin üzerindeki yükü de almış olacağız. Sağlanan bu imkandan tüm Gümüşhaneli hemşerilerim yararlanacak. Böylece öğrenci kentle buluşacak, kentle iç içe olacaktır.”

Gümüşhane üniversitesini tercih eden ve ikametgahını Gümüşhane’ye alan her öğrenciye 450 lira burs vereceğiz

Sürekli sosyal projelere vurgu yaptığını ve bu projelere büyük önem verdiğini dile getiren Varan, “Daha önce de, Gümüşhane’de sosyal ve yük alan bir belediyecilik anlayışı sergileyeceğimi söyledim. Biz yük alacağız, öğrencinin de velilerin de kamu görevlilerinin de herkesin yükünü hafifleteceğiz. Yine, daha önce söylediğim gibi gerekirse su parası bile almayacağız. Gümüşhane üniversitesini tercih eden ve ikametgahını Gümüşhane’ye alan her öğrenciye 450 lira burs vereceğiz” açıklamasında bulundu.

Kaynak linki: http://www.gumuskoza.com.tr/haber-ulasim–1-lira-olacak-26615.html


image_print