SAKAL-I ŞERİFLER GÜMÜŞHANE'DE KADİR GEECESİ ZİYARETE AÇILACAK - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

25 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

SAKAL-I ŞERİFLER GÜMÜŞHANE’DE KADİR GEECESİ ZİYARETE AÇILACAK

Giriş Tarihi: 30 Mayıs 2019 - 11:15

Son Güncelleme: 30 Mayıs 2019 - 11:46

Gümüşhane’deki iki Sakal-ı Şerif, Kadir Gecesi (31 Mayıs 2019 Cuma’yı 1 Haziran 2019 Cumartesi gününe bağlayan gece) ziyarete açılacak.

*Sakal-ı Şerifler yılda bir kez ziyarete açılıyor.

*Her iki Sakal-ı Şerif de Padişahlık fermanıyla Gümüşhane’ye geldi.

Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v.) mübarek Sakal-ı Şeriflerinden iki adeti Gümüşhane’de bulunuyor.

Padişahlık fermanıyla Gümüşhane’ye gelen Sakal-ı Şerifler’in bir adedi Gümüşhane Eşrafından Ahmet Erkan Kocatürk tarafından, diğeri de Avukat A.Halim Mısırlıoğlu tarafından muhafaza ediliyor.

Ahmet Erkan Kocatürk tarafından muhafaza edilen Sakal-ı Şerif, Gümüşhane Bağlarbaşı Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevî Camiinde, Av. A.Halim Mısırlıoğlu tarafından muhafaza edilen Sakal-ı Şerif ise Gümüşhane Süleymaniye Mahallesi’nde Süleymaniye Camiinde her Kadir Gecesi teravih namazından sonra halkın ziyaretine açılıyor.

Her iki Sakal-ı Şerif de Kadir gecesini idrak edeceğimiz yarın  akşam (31 Mayıs Cuma akşamı), teravih namazını müteakip adı geçen camilerde ziyarete açılacak.

Gümüşhaneliler olarak; Peygamberimiz Hz. Muhammed’in Gümüşhane’de misafir olan mübarek Sakal-ı Şerifleri’ni ziyaret edip, salavat getirmek ve bu vesile ile Paygamberimizin (s.a.v.) şefaatini isteme fırsatını kaçırmamak gerekir.

image_print

HABERLER