SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ GÜMÜŞHANE’DE ANILDI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ GÜMÜŞHANE’DE ANILDI

Giriş Tarihi: 06 Ocak 2019 - 18:21

Son Güncelleme: 06 Ocak 2019 - 18:21

Sarıkamış Harekatı’nın 104.yılı anma etkinlikleri kapsamında 6 Ocak 2019 Pazar günü Gümüşhane’de geniş kapsamlı bir yürüyüş düzenlendi.

Gümüşhane Valiliği Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen programa Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, siyasi parti ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü önünden başlayan yürüyüşte açılan dev Türk bayrağı ve Atatürk posterinin arkasında yürüyen protokol üyeleri ve vatandaşlar sık sık “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Vatan sana canım feda” sloganları attı.

Gümüşhane-Bayburt karayolunun yürüyüş süresince ulaşıma kesildiği etkinlik yürüyüşü şehit mezarlarının da bulunduğu Emirler Mezarlığı’nda son buldu.

Emirler Mezarlığı’nda Kur’an-ı Kerim okunması ve yapılan duanın ardından Şehit Özel Harekat Komiser Yardımcısı Tamer Aktaş’ın mezarı başında açıklama yapan Vali Taşbilek: “Allah’a şükürler olsun ki bu millettin kahramanları hiç eksik olmadı. Bütün Gümüşhanelilerle, öğrencilerle ve gençlerle birlikte 1915’te Sarıkamış Harekatında şehit olan kahramanlarımızın yolundan gitmek için yürüyüşü gerçekleştirdik. Biz bir ve beraber olmak zorundayız, birliğimizi, dirliğimizi muhafaza etmek zorundayız. Ülkemizi, bayrağımızı en üst seviyeye taşımak için hiçbirimizi ayırt etmeksizin sevmek durumundayız. Beraber, birlikte Türkiye olacağız. Birlikte güçlü bir memleket olarak ülkemizin değerlerini en yukarıya en yüce yerlere taşıyacağız. Sarıkamış’ta şehit olan bütün ecdadımızı rahmetle yad ediyorum. Vatanın, milletin bölünmez bütünlüğü uğruna can veren tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum” dedi.

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği – 06.01.2019)

image_print

HABERLER