Savaş Aydın, Başkent Üniversitesi’ni Gümüşhane için harekete geçirdi - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Savaş Aydın, Başkent Üniversitesi’ni Gümüşhane için harekete geçirdi

Giriş Tarihi: 04 Haziran 2020 - 10:31

Son Güncelleme: 04 Haziran 2020 - 10:32

Gümüşhane’nin Torul ilçesi Zigana köyünden gönül eri, memleket sevdalısı Savaş Aydın hiç durmadan, yorulmadan Gümüşhane turizm ve kültürü için çalışmalarına devam ediyor.

Bitki müzesi, lames (lemis) şenlikleri, Zigana Dağ okulu, Eko Turizm gibi pek çok çalışmayı başarı ile hayata geçiren ve sempozyum ve organizasyonlarla durmadan dinlenmeden çalışan ve tek başına kurumsal teşekküllerin yapamadığı pek çok etkinliğe imza atarak kurumlara örnek olan gönül eri Savaş Aydın son olarak Başkent Üniversitesi ile ortak bir projeye imza attı.

Gümüşhane Sevdalısı Savaş Aydın’ın girişimleri ve çalışmaları sonucunda Gümüşhane’nin tescilli dut pestili, ekmeği, kömesi, sironu vb. ürünlerin üretilmesi, pazarlanması konusunda Başkent Üniversitesi devreye girdi.

Savaş Aydın’ın başkanlığını yaptığı Gümüşhane’nin Torul İlçesi Zigana Doğa Okulu ve Zigana Köyü Derneği ile Başkent Üniversitesi ortak bir projeye imza atarak Gümüşhane’nin coğrafi ürünlerini yurt içi ve yurt dışında tanıtacak.

Projenin; ilin turizmine ve ekonomisine katkı sunacağı, bu yolla özellikle Gümüşhane köylülerinin ürünlerini nasıl değerlendirebileceğine yönelik bilinç oluşturulması ve proje kapsamında yöre halkından kadın, genç veya engelli bireyler istihdam edilerek, onlara gelir sağlaması bekleniyor.

Doğa Karadeniz Kalkınma Ajansı’na sunulan projede tarihi Zigana Doğa Okulu’nun da atölye olarak kullanılması planlanıyor.  

Proje Danışmanlarından Başkent Üniversite Öğretim Üyesi Arzu Fırlarer, üniversitesinin Doğu Karadeniz Bölgesi’nde gerçekleştirdiği ilk sosyal proje olduğunu söyleyerek, “Bölge halkından gençler ve kadınlar coğrafi işaretli ürünleri üretecek. Bu ürünleri bölgeye ziyarete gelenler satın alabilecekler. Ayrıca e-ticaret üzerinden yurt içi ve yurt dışı pazarında bu ürünler satışa sunulacak” diye konuştu. Fırlarer projenin bölgede istihdama katkının yanında halka gelir kaynağı sağlanacağının altını çizdi.

Bu güzel çalışmalarından dolayı biz de www.gumushanedenhaber.com ailesi olarak Sayın Savaş Aydın Bey’i tebrik ediyoruz.

image_print

HABERLER