SAYIN VALİMİZ TAŞBİLEK’İN VE SAYIN TORUL VE KÜRTÜN KAYMAKAMLARIMIZIN DİKKATİNE - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

26 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

SAYIN VALİMİZ TAŞBİLEK’İN VE SAYIN TORUL VE KÜRTÜN KAYMAKAMLARIMIZIN DİKKATİNE

Giriş Tarihi: 07 Kasım 2019 - 13:21

Son Güncelleme: 07 Kasım 2019 - 13:47

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 17 yıllık iktidarı döneminde ülkemiz alt yapısını tamamlamış ve her alanda büyük başarılara imza atılmıştır.

Bu 17 yıllık dönemde Gümüşhanenizde  de  dağlar delinip, sulara gem vurularak Gümüşhane ulaşılmaz ve yaşanılmaz olmaktan kurtarılmıştır.

Bütün bu güzellikler olurken, bazen de gözden kaçan ya da nasıl olmasa alternatifi var denilen bazı önemli çalışmalara maalesef el atılmamıştır.

İŞTE ÖRNEKLERDEN BİR TANESİ:

Torul’un Demirkapı vadisinde bulunan Demirkapı, Arpalı, Alınyayla, İlecik, Güzeloluk, Kopuz ve Dağdibi  köylerindeki vatandaşların pek çoğu Tirebolu, Giresun, Ordu  ve Samsun’la sürekli irtibatlı oldukları için yaz ve kış her hafta bu şehirlerden bu köylere mutad dolmuş minibüsler çalışmaktadır. Bu araçlar “Kürtün – Demirciler – Demirkapı” güzergâhı ile daha kısa zamanda köylerine gidebilmektedir. Bu yol bakımsız olup, temizlenmediği, kullanışsız olduğu zamanlarda ise araçlar “Kürtün – Torul – Demirkapı” güzergahını kullanmak zorunda kalıyorlar ki bu da hem kış şartlarında karla kaplı sarıç dağını aşmak, hem de süreyi en az bir saat uzatmak anlamına geliyor.

El gücü ile iptidai şartlarda yapılmış olan bu 5 kmlik tarihi Demirkapı-Demirciler arasındaki yolun normal araç trafiği için yer yer genişletilmesi ve  yol tabanının ya asfalt ya da beton olması gerekiyor.

Bu güzergâh aynı zamanda Kürtün – Torul arasındaki devlet karayolunun da herhangi bir kapanma halinde  tahliye ve altarnatif  yolu durumundadır.

Demirkapı vadisinin kışın dahi kesintisiz tek ulaşım yolu olan Demrikapı – Demirciler arasında bulunan beş kilometrelik bu yolun yarısı, yani 2.5 kmsi Torul, diğer 2.5 km si ise Kürtün sınırları içinde yer aldığı için Torul ve Kürtün kaymakamlıkları müştereken bu yolu iyileştirmelidir.

2019 KÖYDES Programına da alınmamış olan bu yolun var olan güzergahında iş mevsiminin bittiği 15 Kasım 2019 sonrası  İl özel İdaresinin, Torul özel İdaresi’nin ve Kürtün Özel İdaresi’nin var olan iş makinalarıyla en fazla 30 günlük bir çalışmayla yol daha kullanışlı bir hale gelecektir.

BİR DİĞER NOKTADA ŞUDUR:

Demirkapı – Demirciler arasındaki bu 5 kmlik yol güzergahı üzerinde kurulu bulunan AYEN Enerji firmasına ait HES santrali elektrik üretim tesislerinin gerek yapım ve gerekse işletim aşamasında adı geçen firma sürekli bu yol güzergahını kullanmıştır ve halen de kullanmaktadır. Dolayısıyla üretime geçip, kar eden bir kuruluşun sosyal sorumluluk çerçevesinde bu yolun iyileştirilmesini de yapması gerekir.

Sayın Valimizin bu önemli çalışmayı Sosyal sorumluluk kapsamında AYEN ENERJİ şirketine yaptırması da alternatiflerden biridir.

BU ÖNEMLİ GÜZERGÂHIN GÖRÜLMESİ GEREKİR

Sayın Valimizin ve Sayın Torul ve Kürtün kaymakamlarımızın bu önemli güzergâhı yerinde görmeleri ile zaten olay çözülecek ve eminim ki “Bu yol bugüne kadar neden yapılmadı” diyeceklerdir.

Bu yolu görmeden kurumsal büroklardan ya da teknik memurlardan alınacak masabaşı bilgisi yöneticilerimizi yanıltabilir. Çünkü; bürokratların ve teknik memurların kamu hizmetine zorluk – kolaylık ve yerindelik anlamında yaklaşımıyla yöneticilerin yaklaşımı her zaman farklı olmuştır.

YOLDA ÇALIŞMA YAPILACAKTI AMA!….

Şu anki DERİK kaymakamı Sayın Hakan Kafkas, Torul Kaymakamı olduğu 2016 yılında iş mevsimi sonrası Aralık – Ocak ayında çalışmak üzere İlçe ve İl Özel İdarelerine ait iş makinalarının bu yolda çalışmasını planlamıştı. Ancak Sayın Kafkas Derik’e gidince  bu iş kaldı…

Bu önemli tarihi yolun standart hale gelmesi, en azından var olan güzergahın iyileştirilmesi ve mümkünse asfalt ya da beton kaplanması Torul – Kürtün ilçeleri için tarihi bir gelişme olacaktır.

HABER: HASAN PİR

image_print

HABERLER