SEBAHATTİN VARAN AK PARTİ’DEN ADAY ADAYI OLDU - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

SEBAHATTİN VARAN AK PARTİ’DEN ADAY ADAYI OLDU

Giriş Tarihi: 29 Nisan 2018 - 20:51

Son Güncelleme: 29 Nisan 2018 - 20:58

Gümüşhane’nin tanınmış simalarından ve AK Parti Gümüşhane il teşkilatının ilk kurucularından Mali Müşavir Sebahattin Varan 29 Nisan 2018 Pazar günü AK Parti’den Gümüşhane milletvekilliği için müracaatını yaptı.

Aile efradıyla  AK Parti Gümüşhane İl Binasına gelen Sebahattin Varan Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) başkanı Mihdat Uçan’a dilekçesini teslim etti.

Müracaatının Sebahattin Varan Bey’e, ailesine, Gümüşhanmize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz.

SABAHATTİN VARAN’IN AÇIKLAMASI

Sevgili Teşkilat Başkanım, teşkilâtımızın her kademesinde görev yapan değerli dava arkadaşlarım, saygıdeğer misafirler ve basınımızın değerli temsilcileri. Bu anlamlı gün ve zamanda burada bulunma gereğini duyan değerli dostlar, hepiniz hoş geldiniz safalar getirdiniz diyor hepinizi en kalbi duygularla sevgi ve saygılarımla selâmlıyorum.

24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinin ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.

Ben siyaseti yüce milletimize hizmet etmenin bir vasıtası olarak gören, buna inanan, bundan dolayı herkesin ve her kesimin siyasetle ilgilenmesi gerektiğine inan birisiyim. Çünkü inanan ve inandığı gibi yaşamak isteyen herkes için tek meşru yol siyaset kurumudur. Kötülükleri hayattan söküp atmak, bunların yerine iyiyi, doğruyu ve güzel olanı koymak için siyaset yapmak bu noktada bir mecburiyettir. Siyaset bir ikbal ve istikbâl kapısı değildir. Siyaset, millete hizmet etmek için bir vasıta olup, milli iradeyi hâkim kılma gayretidir. Bu anlayış üzerinde 14 Ağustos 2001 tarihinde genel merkez teşkilâtının kuruluşu ile Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yanında yer aldım. Gümüşhane İl Teşkilâtı’nın kuruluş çalışmalarını yapma onur, şeref ve mutluluğunu yaşayanlardan birisi olarak ülkemize ve Gümüşhanemize hizmet etmek için sizden yetki istiyorum. Nasıl ki geçmişte 3 Kasım 2002 seçimleri ülkemizde bir dönüm noktası olup, bu tarihten önce yaşanan ekonomik, siyasi ve sosyal sorunların büyük çoğunluğu çözülüp ve günümüze kadar çözülmeye devam etmişse, önceki yıllarla mukayese edilemeyecek kadar Türkiye’nin gelişmesi ve kalkınması sağlanmışsa, 24 Haziran 2018 seçimlerinin de ülkemizde yeni bir kırılma noktası olacağına inanıyorum.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Etme Sistemi ile ülkemizin güven ve istikrarı sağlanarak gelişme ve kalkınma hamleleri hızlı ve sürekli bir şekilde devam edecektir.

Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız, Liderimiz, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın sevk ve idaresinde yürütülecek olan bu kutlu yürüyüşte var olmak istiyor, ilimizi Ankara’da en etkin şekilde temsil etmek istiyorum. Ülkemin ve ilimin sorunlarının çözümünde katkı sağlamak için milletvekilliğine aday olmak ve hizmet etmek için sizden yetki istiyorum.

Değerli misafirler, ömrümün geçen kısmının tamamına yakını Gümüşhane’de geçmiştir. Bundan sonra da Allah ömür verdiği sürece ömrümü Gümüşhane’de geçirmeyi düşünen birisiyim.

Gümüşhane’nin ekonomik, sosyal ve siyasi sorunlarını biliyor ve takip ediyorum. Bilinen bu sorunları konuşmak için değil, çözüm üretmek gayesi ile milletvekili aday adayı oluyorum. Gümüşhane’yi Ankara’da Gümüşhaneli insanımızın hak ettiği şekilde temsil etmek için ülkeme ve ilime hizmet etmek için aday adayı oluyorum. Bu düşüncelerle bu niyetle sefere çıkmaya karar verdim. Zafer siz Gümüşhaneli hemşehrilerimin gayreti ve Cenab-ı Allah’ın takdiridir.

Bu vesile ile bugün burada olup heyecanıma ortak olduğunuz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, hepinizi sevgi, saygı ve muhabbetle selâmlıyorum.

SEBAHATTİN VARAN KİMDİR?

24 Kasım 1956’da Gümüşhane Keçikaya Köyün’de doğdu. İlk, Orta ve Lise öğrenimini Gümüşhane’de tamamladı. Başarılı eğitim hayatına Erzurum Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesi Üretim Yönetimi Bölümünü kazanarak devam eden Varan, 24 Haziran 1980 yılında bu fakülteden derece ile mezun oldu.

Belli bir süre Ticaret Lisesi’nde meslek dersleri öğretmenliği yapan Varan, 1992’de istifa ederek iş hayatına atıldı ve hâlâ Mali Müşavirlik yapmaktadır.

İdealist bir kişiliğe sahip olan Varan, gençlik yıllarından itibaren pek çok Sivil Toplum Kuruluşu’nda yer aldı.  Gümüşhane Üniversitesi Kurucu Yönetim Kurulu Üyeliği ve Ortaöğretim Kurumlarının Koruma Dernekleri Yönetim Kurulu Başkanlığı ve üyelikleri görevlerinde bulundu. Özel Sektörde çeşitli şirketlerde yöneticilik ve Genel Müdürlük  yaptı. 18 Nisan 1999 yılında Mahalli İdareler ve Milletvekilliği Genel Seçimleri’nde Fazilet Partisi’nden  Gümüşhane Belediye Başkan Adayı olarak seçimlere katıldı. Fazilet Partisi’nin kapatılmasıyla birlikte 2001 yılında Ak Parti Gümüşhane    Teşkilâtlatlarının Kuruculuğu görevlerini üstlendi.   3 Kasım 2002 yılında yapılan Milletvekilliği seçimlerinde Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığı’nı başarıyla yerine getirdi ve daha sonra yapılan Mahalli İdareler ve Milletvekilliği Genel Seçimleri’nde etkin bir rol aldı.

İyi derecede Fransızca bilen Varan, evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

 

image_print

HABERLER