“SEÇMEN GÖÇÜ”NE ERDOĞAN’DAN BÜYÜK TEPKİ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

“SEÇMEN GÖÇÜ”NE ERDOĞAN’DAN BÜYÜK TEPKİ

Giriş Tarihi: 09 Ocak 2019 - 19:03

Son Güncelleme: 09 Ocak 2019 - 19:03

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sisteminde Yerel Yönetimler Sempozyumu”na katıldı.

Türkiye Belediyeler Birliği ile Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu tarafından, 9 Ocak 2019 Çarşamba günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen sempozyumda Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, uzun konuşmasında seçimler için büyük şehirlerden seçmen taşıma işine de değinerek şunları söyledi:

“Muhtar seçiminden başlayıp belde, ilçe, il veya büyükşehir belediye başkanlıklarına ve meclis üyeliklerine giden süreç demokrasimizin adeta laboratuvarı niteliğindedir. Fakat burada özellikle bir şeyi özellikle ifade etmem gerekir, özellikle de burada şehircilik veya şehirlerarası göçler. Hatta iniyorum aşağıya doğru şimdi, ilçeler beldeler. ‘Bizim belde de bizim amcaoğlunun kazanması lazım, bizim aşiretten filancanın kazanması lazım. Ne yapalım? Ankara’dan İstanbul’dan göç yapalım.’ Böyle bir şey olamaz, bu, işgalin farklı bir türüdür. Bundan sonra bu tür şeyleri İçişleri Bakanlığımızla da daha yakın takibe alacağız. Çünkü bunun adı demokrasi değildir. Böyle bir demokrasi olmaz, ‘taşıyalım, gidelim, bindirilmiş kıtalarla seçim kazanalım’ olmaz böyle bir şey. Kim orada yaşıyorsa seçimi onlar yapsın, neticesine de herkes katlansın, o da nereye yerleşmişse orada yapsın. Böyle bir yanlış anlayış üzerine ne belediyecilik ne demokrasiyi yakıştıramayız. Bunlar doğru şeyler değil. Onun için buradaki kararlılığımızı unutmadığımızı özellikle ifade etmek istiyorum.”

(Kaynak: AK parti Genel Merkezi İnternet Sitesi)

image_print

HABERLER