ŞEHİT MURSİ İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI VE BASIN AÇIKLAMALARI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

ŞEHİT MURSİ İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI VE BASIN AÇIKLAMALARI

Giriş Tarihi: 18 Haziran 2019 - 20:08

Son Güncelleme: 18 Haziran 2019 - 20:09

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Gümüşhane’de de Mısır’ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin vefatı nedeniyle 18 Haziran 2019 Salı günü gıyabi cenaze namazı kılınıp, basın açıklamaları yapıldı.

Merkez Kemaliye Camiinde İl Müftüsü Osman Ayas’ın kıldırdığı gıyabi cenaze namazına Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, Belediye Başkan Vekili Mehmet Ceylan, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu, Belediye Başkan Yardımcısı Hakkı Gündüz,  Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay,  siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Kamuran Taşbilek,  Şehit Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye Allah’tan rahmet diledi.

********

Aynı gün AK Parti Gümüşhane İl Başkanlığı Mısır’ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin vefatı nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.

Gümüşhane Belediye Başkanlığı giriş katında yapılan açıklamaya Belediye Başkan Yardımcısı Hakkı Gündüz, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Fatih Gürses, AK Parti İnsan Hakları Birimi Başkanı Bayram Karabulut ve parti yöneticileri ile STK temsilcileri katıldı.

Basın açıklamasını yapan ve Mursi’yi rahmetle anıp, ona zulmeden cuntacıları kınayan AK Parti İnsan Hakları Birimi Başkanı Bayram Karabulut açıklamasını şu sözlerle bitirdi: “Biz, Mursi’nin verdiği onurlu mücadelesinin ve şehadetinin şahidiyiz. İnsanlık, zulme direnenleri ve zulmeden zalimleri unutmayacaktır”

Yeniden Refah Partisi İl Başkanlığı ile İHH Gümüşhane İl Temsilciliği de yayımladıkları basın açıklamalarıyla Mısır’ın Şehit Cumhurbaşkanı Mursi’yi rahmetle andılar.

image_print

HABERLER