Şehit Necmettin Öğretmen'in Hayatı Film Oluyor - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

14 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Şehit Necmettin Öğretmen’in Hayatı Film Oluyor

Giriş Tarihi: 28 Ağustos 2023 - 9:52

Son Güncelleme: 28 Ağustos 2023 - 9:52

Haber: Sinan Uçar

Tunceli’de PKK’lı teröristlerce kaçırılıp aracı yakılan sınıf öğretmeni, Gümüşhaneli Necmettin Yılmaz’ın hayat hikayesi sinema ekranına taşınacak.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi Çiftçibaşı Mahallesi’nde görev yapan sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz’ın 16 Haziran 2017’de memleketi Gümüşhane’ye geldiği sırada, Tunceli-Pülümür kara yolunda, PKK’lı teröristlerce yolu kesildi. Yılmaz’ın aracı yakılarak kaçırılıp, daha sonra da şehit edildi.  Yılmaz ailesi, şehit evlatlarının acısını ilk günkü gibi yüreklerinde taşıyor. Milyonların şehitliğini ziyaret ettiği Yılmaz ailesinin şehit oğulları Necmettin Yılmaz’ın hayatı film olarak beyaz ekrana taşınmaya hazırlanıyor. Gümüşhaneli yapımcı Kemal Tozlu ve ekibi tarafından Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz’ın doğup büyüdüğü ve eğitim gördüğü köyü ile öğretmenlik yapığı okul ve şehit edildiği bölgede filmin çekimlerinin yapılması planlanıyor. Senaryonun %90’nın tamamladığı filmde şehit öğretmenin oynayacak sanatçı açıklanmazken,  Şehit Yılmaz’ın kardeşi Yahya Yılmaz’ın filmde rol alacağı belirtildi. Filmi çekecek ekip ise önümüzdeki günlerde Gümüşhane’de bir basın açıklaması yapmayı planlıyor.

‘BİRÇOK ÜLKEDE DUYULMASI GEREKEN BİR HİKÂYESİ VAR’

Gümüşhaneli yapımcı Kemal Tozlu, 20 yıldır farklı ülkelerde medya sektöründe başarılı eserlere imza attığını belirterek, gazetemize çekilecek filmle ilgili açıklamalarda bulundu. Tozlu, “Necmettin öğretmen, Türkiye’nin çok tanıdığı bildiği gururlarından bir tanesidir. Kendisinin hayatını konu alacağımız bir film projemiz var. Bundan yaklaşık bir yıl önce memlekete geldik. Gümüşhane’de bir sohbet esnasında abilerimizle konu konuyu açtı. Şehit bizim şehidimiz Necmettin. Dedik ki birlikte Necmettin öğretmenimizin ülkemizde hatta uluslararası birçok ülkede duyulması gereken bir hikâyesi var. Bunun filmini çekebilir miyiz diye düşündük ? Hamit abiyle istişare ettik. Bir yıl önce filmin çekilmesi için karar verdik. Senaryomuz % 90 bitti. Güçlü bir oyuncu kadromuz oluşuyor. Nasip olursa kısa vadede filmi hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Hem Necmettin’in hayat hikâyesi hem de nasıl bir süreçten geçtiği, nasıl bir öğretmen olduğunu, nasıl bir insan olduğunu tüm ülkemize hatta tüm dünyaya duyurmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

‘GÜÇLÜ BİR OYUNCU KADROSU OLACAK’

Tozlu, “Yeni nesillere de örnek bir hayatının olduğunu anlatmak istiyoruz. Filmimiz Gümüşhane’nin Torul ilçesinde Necmettin’in doğduğu köy eski adı Manastır, yeni adı Demirkapı köyünde çekilecek. Başlangıcımız burada olacak. Sonra Necmettin’in öğretmenlik yaptığı Urfa ve şehadete erdiği Tunceli’de çekimlerimiz olacak. Oyuncular hakkında kastımız belli bir noktaya geldi. Şu an için isim vermeyeceğiz ama yakın zamanda bir lansman yapacağız inşallah. Güçlü bir oyuncu kadrosu olacak. Rahmetlinin kardeşi Yahya, kendi rolünü oynayacak. Ona da buradan bir sürprizi vermiş olalım. Necmettin bizim ülkemizin bir değeriydi. Eski Türk filmlerinde de replikler vardır. Ne istediniz elin garibinden derler ya. Necmettin gençlerimizi yetiştiren topluma kazandıran bir öğretmendi. Daha gencecik yaşta kıydılar. Amacımız bunu tüm ülkeye hatta dünyaya duyurmak” diye konuştu.

‘OĞLUM İLİM YOLUNDA ŞEHİT OLDU’

Şehit Babası Hamit Yılmaz ise, oğlu Necmettin Yılmaz’ın cahillik ve cehaletle savaşırken ilim yolunda şehit olduğunu belirterek, “Oğlum,  sekiz aylık eğitiminden sonra asalaklar ve vampirler tarafından tatilini geçirmek için memleketine gelirken, Pülümür ilçesinde asalaklar ve vampirler tarafından yolu kesilip alıkonularak arazi yakılarak hayatına son verildi. Oğlumun cansız bedenine 7 gün sonra ulaşabildik. Acımız hep taze, acımızı hep yüreğimizi taşıyacağız” şeklinde konuştu.

‘FİLMİ MİLLETİMİZİN ADINA ÇOK GURUR DUYUCU BULUYORUM’

Şehit oğlu ile ilgili yapılacak olan film hakkında düşüncelerini paylaşan Baba Yılmaz, “Necmettin Öğretmen’in filmini milletimizin adına çok gurur duyucu buluyorum. Çünkü Necmettin Öğretmen gibi evlatlar yetişmesi için vatanımıza millete faydalı evlatlar olabilmeleri için, örfümüze, âdetimize, geleneğimize, ananemize uygun evlatlar yetişebilmesi, bu milletin çocuklarının yegâne kültürüne sahip olabilmeleri için bu filmin yapılması gerektiğini düşünüyorum. Emeği geçen kardeşlerimize teşekkür ediyorum.  Bir baba olarak gurur duyuyorum. Necmettin’in bütün ailesi olarak filmin yapılması konusunda güzel temenniler ile yaklaştık. Milletimiz de bir evlat yetiştirebilmesi için ne kadar özveriye ihtiyacı olduğunu görecektir. Bunu da filme yansıtırlar inşallah” dedi.

‘KEŞKE ABİM YAŞASAYDI, ONUNLA ANILARIMIZ OLSAYDI’

Şehit Öğretmenin kardeşi Yahya Yılmaz, abisinin hayatını konu alacak bir filmde rol alacağı için gurur duyduğunu belirterek, “Teklifi duyduğumda çok sevindim. Ayrıca da çok heyecanlandım. Çünkü yaklaşık yirmi dört yıldır bizzat şahsi olarak abimle yaşadığım olayları bütün ülkede duyulması ve bütün insanlar tarafından insanların gönlüne girebilmenizi sağlayacak bir eseri de oynayacağım için çok mutluyum. Ama yine de keşke abim yaşasaydı, onunla anılarımız olsaydı” dedi.

KAYNAK: Sinan Uçar – Gümüşkoza Gazetesi -27.08.2023

image_print

HABERLER