ŞEHİT ÖĞRETMEN NECMETTİN YILMAZ KABRİ BAŞINDA ANILDI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

24 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

ŞEHİT ÖĞRETMEN NECMETTİN YILMAZ KABRİ BAŞINDA ANILDI

Giriş Tarihi: 17 Temmuz 2020 - 18:53

Son Güncelleme: 17 Temmuz 2020 - 18:58

Görev yeri Şanlıurfa’dan memleketi Gümüşhane’ye dönerken Tunceli-Pülümür karayolunda bölücü terör örgütü mensupları tarafından kaçırılarak şehit edilen sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz, vefatının 3. yıl dönümünde 16 Temmuz 2020 Perşembe günü Torul ilçesi Demirkapı köyündeki kabri başında anıldı.

Şehit öğretmenin kabri başında Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edilen programda, İlçe Kaymakamımız Ömer Said KARAKAŞ, tarafından şehit öğretmenimizin babası Hamit YILMAZ’a Türk Bayrağı ve Kur’an-ı Kerim hediye etti.

İlçe Kaymakamımız Ömer Said KARAKAŞ, “Şehit öğretmenimizin defnedilişinin 3. yıldönümünde kabri başındayız. Şehidimiz, Necmettin öğretmenimiz Siverek’te öğretmenlik yaparken yaz tatilini geçirmek üzere memleketine gelirken Tunceli’de yolu kesilerek haince, kalleşçe bir saldırıya uğramıştır. Şükürler olsun ki Necmettin öğretmenimizin memleketinde bana görev yapmayı nasip etti Rabbim. Onun annesine, babasına hizmet etmekten onur ve şeref duyuyorum. Annesini annemiz, babasını babamız bildik. İnşallah onlar da bizi evladı biliyordur. Onlara bu saatten sonra yapacağımız en iyi hizmetlerden birisi onların isteklerini kırmamak, onların mümkün olduğu kadar yanında olmak istiyoruz. Bizde Ömer HALİSDEMİR’ler, Fethi SEKİN’ler, Necmettin öğretmenler, Şenay Aybüke YALÇIN’lar hiçbir zaman bitmeyecek, bunu böyle bilsinler. Şehidimizin babası gördüğü tüm çocuklara “Hepinizi Necmettin gibi görüyorum” diyor. Bu evlatları Necmettin öğretmen gibi görüyorsa bu bizim için en büyük gurur kaynağıdır. Rabbim ailesine sabırlar versin. Allah rahmet eylesin, Necmettin öğretmen ve tüm şehitlerimizin şehadetini kabul eylesin” ifadelerini kullandı.

Anma törenine katılan Belediye Başkanı Torul Belediye Başkanı Evren Evrim Özdemir de yaptığı konuşmasında “Bu topraklar üzerinde var olmanın bir bedeli vardır. Gidecek başka yerimiz, sığınacak başka yerimiz yoktur, altında toplanacağımız başka ay yıldızlı bayrağımız yoktur. Türk yurdunun son yurdunda, bu topraklar üzerinde halkımızla beraber mücadelemize devam edeceğiz. Şehit Necmettin öğretmenler, Aybüke öğretmenler, Ömer Halisdemir’ler bu topraklar üzerinde hiçbir zaman bitmeyecektir. Necmettin öğretmen şehit olmuştur ama arkasından binlerce Necmettin öğretmen, binlerce Aybüke öğretmen, binlerce Ömer Halisdemir’ler gelecektir. Biz Türk milleti olarak her zaman bir ölürüz, bin diriliriz.” ifadelerine yer verdi.

Programa İlçe Kaymakamımız Ömer Said KARAKAŞ, Belediye Başkanımız Evren Evrim ÖZDEMİR, Kurum Amirlerimiz ve vatandaşlar katıldı.

image_print

HABERLER