Şehit Yakınına Küfreden İyi Partili Lütfü Türkkan’a Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

25 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Şehit Yakınına Küfreden İyi Partili Lütfü Türkkan’a Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor

Giriş Tarihi: 06 Kasım 2021 - 11:54

Son Güncelleme: 06 Kasım 2021 - 12:05

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 05.11.2021 Cuma günü Bingöl ziyaretinde şehit yakını Tahir Gümren adlı kişinin “HDP ile ne yapıyorsunuz?” demesi üzerine İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’ın sinkaflı küfretmesi ülkenin ve siyasetin bir numaralı gündemi oldu. Lütfü Türkkan’a ülkenin her yerinden ve her kesiminden çığ gibi tepkiler gelmeye devam ediyor.

Tahir Gümren’in, 15 yaşında çobanlık yaparken PKK tarafından şehit edilen İsa Gümren’in ağabeyi olduğu öğrenildi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Bingöl’de esnafı ziyaret sırasında, şehit yakını olduğunu belirten Tahir Gümren, İYİ Parti’nin HDP ile yakın ilişki kurduğunu savunarak “Benim kardeşimin tüm bedeni parçalandı. Günlerce ayaklarını aradılar. HDP’yi Selo’yu korumak için çaba sarfeden bir kadın bu” diye tepki gösterdi. Bunun üzerine Şehit yakını Tahir Gümren’in yanına giden İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, boynuna sarılarak bir süre dinlediği Tahir Gümren’e  öfkelenerek kameraların önünde, “Bacını s…” diyerek sövdü.  Sinkaflı küfür video kayıtlarına da yansıdı.

İYİ Partili Türkkan’ın küfretmesine tepkiler çığ gibi büyüyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkkan’ın Bingöl’de şehit yakınına küfretmesine tepki göstererek şunları söyledi:

“Bir muhalefet milletvekilinin, temsilcisi olduğu vatandaşına ağıza alınmayacak küfürler etmesi terbiye dışıdır, asla kabul edilemez, şiddetle kınıyorum. Hele ki kanlarıyla bu toprakları sulamış şehitlerimizin emanetine asla. Aziz milletimiz hiç şüphesiz bu çarpık zihniyete layık olduğu cevabı en net şekilde verecektir”

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İyi Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’a tepkisini Twitter’dan yaptığı paylaşımla gösterdi.

Şentop, “TBMM’de milleti temsil gibi kutsal bir görev için bulunan bir milletvekilinin vatandaşımıza kullandığı çirkin üslup asla kabul edilemez. Lütfü Türkkan vatandaşımızın şahsında milletimizden özür dilemelidir” ifadelerini kullandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından gösterdiği tepkide, “Devletin arazisini işgal edip kaçak bina yaptıran, yakalanınca da gazeteci dövdüren haysiyetsizlere sahip çıkmayın, dedik, baş köşeye oturttunuz. O ahlaksız bugün bir şehit kardeşine ağza alınmayacak küfürler ediyorsa bu sizden aldığı cesaret sayesindedir! Meral Aksener.” ifadelerini kullandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Twitter adresinden yaptığı açıklamada, “Lütfü Türkkan kendine yakışanı yapıyor. Eğer mensubu olduğu parti bu seviyeyi kabul edebiliyorsa kendi bilecekleri iş. Ama bu seviyeyi Türk siyaseti de yüce meclis de hak etmiyor.” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, “İyi Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Bingöl’de bir vatandaşa iğrenç bir küfür etmiş. Bu ar damarı çatlamış, seciyesi tuzla buz olmuş ahlaksızlıkların hesabını bu millete vereceksiniz. Yazıklar olsun size!” diyerek tepkisini gösterdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan; “Bu kadar kelime israfı yapacağınıza, keşke özür dileyebilseydiniz Sayın Başkan Milletvekilisiniz. Farklı partilerde olsak da Gazi Meclis’te sizinle aynı çatı altında olmanın ağır mahcubiyetini hepimize yaşattınız!!!” ifadelerine yer verdi.

AK Parti MKYK Üyesi Mücahit Birinci, “Affınıza sığınarak yayınlıyorum. Lütfü Türkkan, bir şehit abisine küfrediyor. Bu nasıl bir haldir? Milletimize karşı giriştikleri, bu Lût Gölü’nden aşağı seviyedeki hallerinin bedelini hukuken ve siyaseten ödeyecekler” dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik Twitter’dan yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

Çelik, “Gazi Meclis’imizin üyesi bir milletvekilinin bir şehit ailesine hakaret etmesini ve küfretmesini şiddetle kınıyoruz. Bu asla affedilmeyecek bir çirkinliktir. Aziz şehitlerimizin emanetlerine hürmetsizlik edenler milletimize ve tüm değerlerimize saygısızlık ediyorlar. Bu değerli aileler bizlere aziz şehitlerimizin emanetidir. Şehit ailelerimiz başımızın tacıdır. Bu ailelerin acısı ile hemhal olmak, onları anlamak yerine ağza alınmayacak hakaretler savurmak saygısızlıktır…”

“Milletimizden özür diliyorum”

Lütfü Türkkan, gecenin ilerleyen saatlerinde sosyal medya hesabından bir özür videosu yayınladı.

Türkkan, “Gelinen o sinir gerginliği, o sıkıntılı durum sonucu hiç yapmamam gereken bir şey yapmışım, hakaret etmişim. Bunlar hiç doğru olmayan ifadeler. Bütün milletimizden özür diliyorum. Bunun da kabulünü rica ediyorum” dedi.

KAYNAK: ULUSAL BASIN VE TV’LER

image_print

HABERLER