ŞEHİTLERİMİZİ ANIP, ÇANAKKALE ZAFERİNİ KUTLADIK - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

26 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

ŞEHİTLERİMİZİ ANIP, ÇANAKKALE ZAFERİNİ KUTLADIK

Giriş Tarihi: 19 Mart 2019 - 9:24

Son Güncelleme: 19 Mart 2019 - 9:28

“Çanakkale Zaferi’nin 104. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü” nedeniyle Gümüşhane’de ilk programda Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.

Törende Vali Kamuran Taşbilek, Belediye Başkanı Ercan Çimen ve Gümüşhane Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Cahit Erdoğan, şehit yakınlarıyla birlikte anıta çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Gümüşhane Kültür Merkezi’nde yapılan programda Atatürk Ortaokulu tarafından hazırlanan resim sergisi açılışı yapıldı ve Kanuni Mesleki ve Teknik Anadolu Meslek Lisesi tarafından hazırlanan program icra edildi.

18 Mart 2019 Pazartesi günü akşamı ise Vali Kamuran Taşbilek, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle şehit aileleri ve gazilerle yemek programında bir araya geldi.

Ramada otelde verilen yemekte konuşan Vali Taşbilek şunları söyledi: “Öncelikle cuma günü Yeni Zelanda’da bir katliam sonucu hayatlarını kaybeden 50 Müslüman kardeşimize, iki gün önce Hakurk bölgesinde kahramanca görevini yaparken hain kurşunlarla şehadete eren değerli Taşkın TEMEL kardeşimize, Çanakkale Zaferini bizlere kazandıran şehitlerimize, bu topraklar uğruna, milletimizin birliği, devletimizin bekası uğruna hiç çekinmeden, gözünü kırpmadan can veren bütün şehitlerimize rahmet, minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Allah’a şükür olsun ki Çanakkale ruhu gibi bir mayayla mayalanmış bu millet, her zaman birlik ve beraberlik içinde, evlatlarını şehit verme pahasına, beraberliğimizi koruyacak, bayrağımızı indirmeyecek, semada yankılanan ezanları dindirmeyecek, bütün dünyaya da insan olmak nedir onun vakarını gösterecektir. Şehit aileleri bizim en büyük iftihar kaynağımızdır. Bu akşam buraya teşrif ettiniz. Allah hepinizden razı olsun. Hepiniz şehitlerimizin bizlere emanetisiniz. Bize düşen her konuda devletin kapısı olarak kapımız sizlere her daim açık. Sizin yeriniz her zaman başımızın üzeridir”

Yemek programının ardından ise 18 Mart Şehitler Günü münasebetiyle akşam namazına müteakiben Kemaliye Camii’nde şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim Tilaveti ve Mevlidi Şerif programı düzenlendi.

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği)

image_print

HABERLER