ŞEHİTLERİMİZİN YAKINLARI YÜCE TÜRK MİLLETİNE VE DEVLETİNE EMANETTİR - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

ŞEHİTLERİMİZİN YAKINLARI YÜCE TÜRK MİLLETİNE VE DEVLETİNE EMANETTİR

Giriş Tarihi: 27 Aralık 2017 - 10:36

Son Güncelleme: 27 Aralık 2017 - 10:36

Gümüşhane Valisi Memiş, 26 Aralık 2017 Salı günü akşamı şehit aileleriyle yemekte buluştu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından organize edilen yemek “Ramada Gümüşhane” otelinde gerçekleşti.

Programa; Belediye Başkan Vekili İsmet Çakmak, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Muhammet Hilmi Avan, Vali Yardımcıları Aytaç Akgül ve Ali Arıkan, Kelkit Kaymakamı Naif Yavuz, Kürtün Kaymakamı Ekrem Çeçen, Torul Kaymakamı Ertuğrul Aslan, İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş ve eşi Bilge Karataş, İl Jandarma Komutanı Albay Cezayir Danışan ve eşi İlke Danışan, Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, Kürtün Belediye Başkanı Ahmet Kanat, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsrafil Özcan ve şehit aileleri katıldı.

Sinevizyon gösterisiyle başlayan programda şehit ailelerine seslenen Vali Okay Memiş şunları söyledi:

 “İnsan olarak madde ve manadan yaratıldık. Allah, Peygamberlik makamından sonra en yüksek makam olarak şehitleri müjdeliyor. Biz de buna inanıyor ve iman ediyoruz. Bu ülkenin bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize şifalar ve hayırlı ömürler diliyorum.  Devlet olarak bizim yapacağımız şehitlerimizin ve onların emaneti olan yakınlarının yanında olmak. Buna gayret ediyoruz, bunun için çabalıyoruz. Ne yapsak azdır. Şehitlerimiz şehit olmadan önce sadece sizin çocuklarınızdı. Ama şehitlik makamından sonra sadece sizin değil yüce Türk milletinin tamamının, bizlerin çocukları. Sizler de o yavrularımızın bizlere, yüce Türk milletine ve devletine emanetisiniz. Onun için biz emanete en iyi şekilde bakmalı ve sizlerin yanında yer almalıyız. Kahraman silahlı kuvvetlerimiz, polislerimiz görevlerine 24 saat esasına göre Türkiye’nin her noktasında devam ediyor. Devlet olmanın gereğiyle bu mücadelemiz sonuna kadar devam edecek. 15 Temmuz şehitlerimiz de dahil olmak üzere bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.”

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği İnternet Sitesi)

 

image_print

HABERLER