SEVİLEN BAŞSAVCI VE AĞIR CEZA REİSİ İÇİN GÜMÜŞHANE’DE VEDA YEMEĞİ DÜZENLENDİ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

24 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

SEVİLEN BAŞSAVCI VE AĞIR CEZA REİSİ İÇİN GÜMÜŞHANE’DE VEDA YEMEĞİ DÜZENLENDİ

Giriş Tarihi: 07 Ağustos 2018 - 0:57

Son Güncelleme: 07 Ağustos 2018 - 1:00

Gümüşhane Valisi Okay Memiş;  Hakimler Savcılar Kurulu (HSK) nun 25 Temmuz 2018 tarihli kararnamesiyle Adıyaman Cumhuriyet Başsavcısı olarak atanan Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik ile Manisa’nın Salihli ilçesi Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına atanan Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Muhammet Hilmi Avan onuruna bir veda yemeği verdi.

6 Ağustos 2018 Pazartesi günü Ramada otelde verilen veda yemeğine Vali Okay Memiş, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Muhammet Hilmi Avan, Gümüşhaneli Danıştay Üyesi  Aydemir Tunç, Vali Yardımcısı Ali Arıkan, İl Genel Meclis Başkanı Şerif Bayraktar, Gümüşhane Üniversitesi  Rektörü Halil İbrahim Zeybek, İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, İl Jandarma Komutanı Albay Cezayir Danışan, ilçe kaymakamları ve ilçe belediye başkanları, Kurum müdürleri ile GTSO Başkanı İsmail Akçay, Gümüşhane Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beyler Kara, Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir, Muhtarlar Dernek Başkanı Gürbüz Demir katıldı.

Vali Okay Memiş veda yemeğinde yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Başsavcımız Bozan Çevik ve Ağır Ceza Başkanımız Muhammet Hilmi Avan’la iki yıl keyifle çalıştık. Güzel bir çalışma şansımız oldu. 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi virüsünü Gümüşhane’den Başsavcımız ve Ağır Ceza Reisimizle çok iyi temizledik. Bu süreçte intikam duygusu ile hareket etmedik. Ayıklamayı çok iyi yaptık. İddiaları ve delilleri çok iyi harmanladık. Hep istişare ile hareket ettik. Dini yapılar bu ülkenin sosyal gerçekleri iken,  FETÖ örgütü bir virüstü, biz bu virüsü Gümüşhane’den temizledik.   Başsavcımız ve Reisimizle gurur duyuyoruz. Bu ülkenin sizler gibi onurlu, şerefli insanlara ihtiyacı var. Toplumun, Gümüşhane’nin adil insanlara sahip çıkması lazım. Adil insanları kimseye yedirmeyeceğiz. Adalet duygusunun güçlü olduğu yerde huzur oluyor, mutluluk oluyor.”

Belediye Başkanı Ercan Çimen yaptığı konuşmada Başsavcı Çevik ve Ağır Ceza Reisi Muhammet Hilmi Avan’a Gümüşhane’de yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Gerek Başsavcı Bozan Çevik ve gerekse Ağır Ceza Reisi Muhammet Hilmi Avan’ın Gümüşhane’nin huzuru için yapmış oldukları çalışmalara ve vermiş oldukları katkılara teşekkür etti.

Manisa’nın Salihli ilçesi Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına atanan Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Muhammet Hilmi Avan yemekte yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Güzel insanların diyarı Gümüşhane’de  onurla ve gururla görev yaptım. Gümüşhane’den huzurlu ve mutlu bir şekilde ayrılıyorum. Gümüşhane’de güzel dostlar edindim.  Güzel insanlarla çalışmaktan mutluluk duydum.”

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcısı olarak atanan Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik de yemekte yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Üç buçuk yıl görev yaptığım Gümüşhane’den huzur içinde ayrılıyorum. Görev yaptığım süre içinde Gümüşhane’de hiç zorlukla karşılaşmadım. Gümüşhanelilerden hep yardım gördüm. Herkesle çok uyumlu bir çalışma içinde olduk. 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişimine ilk karşı koyan il olduk. Görev sürem içinde Gümüşhanelilerin hiçbir yanlış talebi ile karşılaşmadım. Gümüşhanelileri çok sevdim. Adaletin tesisi için çalıştım. 15 Temmuz sürecinde işimizi düzgün yaptık ve hep başarılı olduk. Ben hep insanların içinde oldum. Yargı camiasını insanlarla barıştırmamız lazım. Adaletin tesisi için bunu çok lüzumlu görüyorum. Ben, Gümüşhane sokaklarında koruma polisine ihtiyaç duymadım çünkü beni zaten  hep Gümüşhaneliler koruyordu.”

Konuşmalardan sonra  Vali Okay Memiş ve Belediye Başkanı Ercan Çimen başta olmak üzere yemeğe katılan protokol üyeleri ve STK temsilcileri tarafında Başsavcı Bozan Çevik ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı  Muhammet Hilmi Avan’a çeşitli hediyeler verildi.

image_print

HABERLER