Sinan Uçar, AA Gümüşhane Temsilcisi Oldu - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

16 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Sinan Uçar, AA Gümüşhane Temsilcisi Oldu

Giriş Tarihi: 01 Ocak 2024 - 12:02

Son Güncelleme: 01 Ocak 2024 - 12:02

Gümüşhane’de günlük yayın yapan Gümüşkoza Gazetesi’nin sorumlu Yazı İşleri Müdürü Sinan Uçar, Anadolu Ajansı Gümüşhane bürosuna atandı.

Gümüşhane’de yaklaşık 8 yıldır gazetecilik mesleğine icra eden ve son olarak  3 yıldır Gümüşkoza Gazetesi’nin sorumlu yazı işleri müdürlüğü görevini yapan Sinan Uçar, AA Gümüşhane bürosuna atandı.

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm mezunu ve aynı ana dalda yüksek lisans eğitimini gerçekleştiren Uçar, iletişim fakültesinin uygulama merkezinde başladığı mesleğinde TRT Haber ile Demirören Haber Ajansı’nın uzun yıllardır Gümüşhane muhabirliğini sürdürmesinin yanında Gümüşhane Olay Gazetesi’nde spor muhabirliği ile Gümüşhanespor medya sorumluluğu görevlerini de gerçekleştirmişti. 4 yıldır Gümüşkoza Gazetesi’nde mesleğini sürdüren Uçar, son 3 yıldır gazetenin sorumlu yazı işleri müdürlüğü görevini icra etti. Yapılan atamayla Uçar, Ocak ayı itibariyle Anadolu Ajansı Gümüşhane Temsilcisi oldu.

Ocak ayı itibariyle görevine başlayacak olan Uçar, yaptığı açıklamada, gazetecilik mesleğini en iyi şekilde icra etmeye gayret gösterdiğini belirterek, “Mesleğimi en iyi şekilde icra etmeye gayret gösterdiğim bu süre zarfında sizlerle birlikte  önemli anıları paylaşmak, şehrimizin güzelliklerini ve sorunlarını habercilik misyonuyla yansıtmak benim için büyük bir onur oldu. Siz değerli okuyucularımızla kurduğumuz samimi iletişim, benim için unutulmaz anılara dönüştü. Her bir haberde, her bir röportajda hissettiğim sorumluluk duygusu ve sizlerden aldığım destek, mesleğime olan sevgimi her geçen gün daha da pekiştirdi” ifadelerini kullandı.

Gümüşkoza Gazetesi’nde geçirdiği süre boyunca yazı işleri müdürlüğü görevini üstlenmenin büyük bir sorumluluk olduğunu ifade eden Uçar, “Bu süreçte, meslektaşlarımla birlikte birçok zorluğun üstesinden gelerek, yerel haberin gücünü bir kez daha anladık” diye konuştu.

Yeni görevinde daha geniş bir perspektifle haber yapma fırsatına erişeceğini ve ülkemizin gelişmelerini daha yakından takip edebileceğini vurgulayan Uçar, “Yeni görevimde de aynı azim, sorumluluk ve özveriyle çalışmaya devam edeceğimden emin olabilirsiniz. Yeni haberlerde, yeni başarı hikayelerinde buluşmak dileğiyle” ifadelerini kullandı.

Uçar açıklamasını şu cümleler ile bitirdi, “Mesleğimin eğitim alanında şahsıma büyük destek olan İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Doç. Dr. Fatma Nisan’a, GÜ Medya Merkezi uygula birimlerinde şahsıma önemli görevleri layık görev Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Esra Dudu Karaman’a, yüksel lisans eğitimimde şahsıma önemli katkılarda bulunan tez danışmanım GÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülsüm Çalışır, GÜ İletişim Fakültesi Doç. Dr. Ersin Diker ile Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Akif Günay’a, düştüğümde beni daha güçlü kaldıran, bir hocanın ötesinde şahsıma olan güveni ve desteğiyle hakkını hiçbir zaman ödemeyeceğim Trabzon Üniversitesi İletişim Fakültesi Doç. Dr. Emre Ş. Aslan’a, Televizyon haberciliğinde her zaman şahsıma destek olan TRT HABER Trabzon Büro muhabirleri Fatih Doğan, Hüseyin Atmış, Ahmet Can ve Caner Ocak’a Ajans haberciliğinde Gümüşhane’den birbirinden farklı ve güzel haberler üretmeme destek olan eski DHA Trabzon Bölge Müdürü Muhammet Kaçar’a, DHA Trabzon Bölge Müdürü Fatih Turan’a, büro muhabirlerinden Selçuk Başar’a beraber çalışma fırsatı yakaladım eski DHA Trabzon muhabiri Aleyna Keskin’e, Haber yerelde başlar vizyonuyla, şahsıma olan güvenini Gümüşkoza Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürlüğü görevini uzun yıllar şahsıma layık gören Gümüşkoza Gazetesi İmtiyaz Sahibi Hüseyin Çelik’e, beraber çalışmak büyük kıvanç duyduğum sayfa editörü Tuba Saraç Çavğa’ya,  gazete muhabirlerinden Şahin Öztürk’e, Gümüşkoza haber site yazı işleri müdürü ve Sabah Gazetesi Gümüşhane İl Muhabiri Selda Fırat ile çok değerli Hüseyin Özgün’e benim için gerçekten çok büyük, çok heyecan duyduğum bir adım olan Anadolu Ajansı Gümüşhane bürosuna şahsımı layık gören Anadolu Ajansı yönetim kuruluna ve AA Bölge Müdürü Zafer Sel’e ve bu noktada, bana destek olan tüm meslektaşlarıma, yöneticilerime, aileme ve en önemlisi siz değerli okuyucularıma teşekkür ediyorum”

HABER KAYNAĞI: Gümüşkoza Gazetesi – 31.12.2023

HABER KAYNAK LİNK: https://www.gumuskoza.com.tr/haber/18633851/ucar-aa-gumushane-temsilcisi-oldu

image_print

HABERLER