Sinan Uçar, Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına Adaylığını Açıkladı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

26 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Sinan Uçar, Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına Adaylığını Açıkladı

Giriş Tarihi: 18 Ocak 2022 - 14:45

Son Güncelleme: 18 Ocak 2022 - 15:06

Sinan Uçar’ın adaylığını açıklamasıyla Gazeteciler Cemiyeti’nde başkan adayı sayısı iki oldu. Mevcut başkan Sezai Köprülü de daha önce yeniden aday olduğunu açıklamıştı.

Demirören Haber Ajansı Gümüşhane İl Temsilcisi ve Gümüşkoza Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Sinan Uçar 22 Ocak 2022 Cumartesi günü yapılacak olan Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Genel Kurulu’nda cemiyet başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

 Sinan Uçar’ın, cemiyet başkanlığına adaylığı ile ilgili olarak yaptığı açıklama şöyledir:

 “Gümüşhane Gazeteciler Cemiyetimizin 22 Ocak Cumartesi günü saat 14.00’da genel kurulu yapılacaktır. Yapılacak olan genel kurulun hayır getirmesini diliyorum.  Mevcut Başkanımız Sezai Köprülü’ye  de başarılar diliyorum.  Geçtiğimiz hafta birçok meslektaşımızı ziyaret etme imkânım oldu. Ancak hastalığım nedeniyle 3 gündür ziyaret yapamadım. Kalan ziyaretlerimi ise bu hafta içi tamamlamak istiyorum.  Bu süre içerisinde ise hiçbir şekilde mevcut yönetimi kıracak sözlerden her zaman kaçındım ve kaçınmaya da devam edeceğim. Bu bir bayrak yarışıdır. Gönül kırmayı gerektirecek bir durum kesinlikle söz konusu değildir.

Şunu bilmenizi isterim ki Gümüşhane Gazeteciler Cemiyet Başkanlığı’na adaylığımı, bu göreve talep olmayı, mesleğe ilk başladığımdan bugüne kadar hep düşünüyordum. Yedi yıl önce üniversite öğrencisi olarak başladığım gazetecilik mesleğinde kendime edindiğim çizgiyi hep koruduğumu düşünüyorum. Mesleğin etik kurallarına uygun bir şekilde yerel ve ulusal olarak Gümüşhanemize hizmet etmek için çalıştım ve nasip olursa çalışmaya da devam edeceğim. 

Gazetecilik mesleğime, yaşadığım ve ekmeğimi kazandığım Gümüşhanemize olan sorumluluğum gereği ve sorumlu bir yurttaş gazeteci olarak, ilmek ilmek oluşturduğum çevremi ve vizyonumu meslektaşlarımın bir araya geldiği Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti’nde etkin bir şekilde paylaşmak istiyorum.  Gümüşhanemizde gazeteciliğin saygınlığı ve güvenirliliğinin tesisi ve devamı için arkadaşlarımızla birlikte gazetecilik mesleğimize, cemiyetimize ve meslektaşlarıma katkı sağlayacağıma inanıyorum.

Değerli büyüklerim gazetecinin ve gazetelerin sorunlarını sahada aktif olan çalışan muhabirlerin cemiyet başkanı olmasından yanayım. Bu nedenle nasip olur sizlerin destekleriyle cemiyet başkanı olduğumda tarafsız bir şekilde kent merkezi ve ilçelerde tüm gazetelerin haklarını en iyi şekilde koruyacağım ve savunacağım.  Gazetelerimizin yaşadığı ekonomik sorunların farkındayım. Bizler de bu sorunun içerisindeyiz.  Tüm dünyayı saran ekonomik krizin yerel gazeteleri de etkiledi. Ancak Gümüşhane’de bazı sorunlar çözüldüğü takdirde yerel gazetelerin nefes alacağına inanıyorum.  Yeni bir yönetim anlayışı ile sorunlarımıza çare olmak için yola çıkıyoruz.  Daha aktif olarak sahada olan bir yönetim anlayışı getirmek istiyorum.  

Çünkü gençliğimiz var. Sizleri de gençliğimizin enerjisine güvenerek yanımızda yer almaya, yükselttiğimiz iyi niyetli meşaleye ışık olmaya davet ediyorum. El ele çalışma şartlarının daha da iyileştiği, gazetelerimizin ayakta kaldığı ve bunları sağlayacak meslek örgütü gibi davranan güçlü bir cemiyeti sözünü veriyor, desteklerinizi bekliyorum.

Bu doğrultuda gece gündüz demeden mesai harcayan, kamuoyunun en doğru şekilde bilgilendirilmesi adına önemli bir görev ifa eden siz değerli meslektaşlarımın desteğini bekliyor, bugüne kadar cemiyetimizde görev alarak camiamıza hizmet eden değerli başkan ve yöneticilerine teşekkürlerimi bir borç bilirim.

Sinan UÇAR Kimdir?

18 Aralık 1992 yılında Trabzon’da doğdu.

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesinden mezun oldu.

2015-2017 yılları arasında GİF Haber şefliği yaptı.

2017 yılında Gümüşhane Olay Gazetesi’nde spor muhabirliği görevini üstlendi.

2018 yılında Gümüşhanespor’da medya sorumluluğu görevini yaptı.

2019 yılında Yerel Medya Ödülü ile Yılın TV Ödüllerini aldı

2019 yılından buna yana Demirören Haber Ajansı’nın aktif Gümüşhane il temsilciliğini ve Gümüşkoza Gazetesi’nin yazı işleri müdürlüğü görevlerini yapmaktadır.

image_print

HABERLER