Sosyal Medyayı Cumhurbaşkanımız ve Valimiz Kullanıyor, Tüm Kamu Yöneticileri De Kullanmalı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

15 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Sosyal Medyayı Cumhurbaşkanımız ve Valimiz Kullanıyor, Tüm Kamu Yöneticileri De Kullanmalı

Giriş Tarihi: 02 Ekim 2023 - 10:06

Son Güncelleme: 02 Ekim 2023 - 10:06

Hasan Pir

Gümüşhane’nin en büyük sorunu, yönetici kadronun sosyal hayatı okumada geç kalma sorunudur.

Gümüşhane’de kendi sorumluluk alanlarındaki sorun ve gelişmeleri anlık olarak takip edemeyen kurum yöneticileri başarılı olamazlar.  Yıllar önce bir kurumla ilgili olarak Gümüşhane yerel gazetelerinin birinde bir haber çıkıyor. Dönemin valisi bu haberi okuyor ve o gün öğleden sonra yaptığı bir toplantıda bu çıkan haberi kurum müdürüne soruyor. Ama, kurum müdürü bu gazeteyi ve haberi görmediği için Vali’ye cevap veremiyor, mahcup oluyor. Bugün de Gümüşhane’de maalesef benzer olaylar yaşanıyor. Yine gazeteler takip edilmiyor, yine gelişen olaylardan ilk haberi olan kişiler sayın valiler oluyor.

E-Devlet platformunda dünyanın ilkleri arasına girdiğimiz günümüzde artık devletin resmi görevlileri twitter hesabı kullanıyor. Bu sayede hem kendileri anlık olarak gelişmeleri takip ediyor, hem de vatandaşlarımız onları anlık olarak takip ediyor. Çağa uygun çok hızlı ve verimli bir bilgilendirme ve iletişim uygulaması.

Ülkemizde şu anda sosyal medya hesaplarını en aktif kullanan devlet adamı ve siyasetçi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Sayın bakanların da hemen hemen hepsinin aktif olarak twitter hesaplarını kullandığını görüyoruz. Bu hesapları vatandaşlar bilir, gazete ve internet haber siteleri bilir, taşradaki kurumlar bilir. Yani gizli değildir.

Sayın bakanların twitter hesapları olduğu halde, sayın bakanların Gümüşhane il temsilcisi olan kurum yöneticilerinin çoğunda ise maalesef twitter hesabı bulunmamaktadır.

Gümüşhane Valisi Sayın Alper Tanrısever’i geldiği günden beri takip ediyorum. Şahsi twitter hesabı açık ve aktif.  Gümüşhane’de dağın başında da olsanız istediğiniz anda Sayın Vali’nin twitter hesabına not bırakabilirsiniz. Ve ayrıca, Sayın Vali’nin gündemini de twitter hesabından takip edebilirsiniz.

Şu anda takip ettiğim kadarıyla Valimiz Sayın Tanrısever’in haricinde vali yardımcılarımız ve kaymakamlarımızın çoğu da aktif olarak twitter hesabı kullanıyor. Henüz twitter adresine ulaşamadığım bir iki kaymakamımız var. Onların da inşallah bu tür sosyal medya hesapları vardır.

Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Valimizin ve vatandaşlarımızın çok aktif olarak sosyal medyayı kullandığı bir çağda, kaymakamların, belediye başkanlarının, kurum müdürlerinin eğer aktif sosyal medya hesapları yoksa kimse kusura bakmasın bu kişilerin görevlerinde başarılı olmaları da mümkün değildir.

Sosyal medya hesapları, klasik 08-17 mesai anlayışını çoktan yıkmıştır.  Artık yöneticiler gece gündüz demeden vatandaşlardan gelecek her haber için uyanık olmak durumundadırlar. 6 Şubatta yaşadığımız büyük deprem felaketinde sosyal medya hesaplarının ne kadar önemli olduğunu gördük. Vatandaşımız durumunu sosyal medya hesaplarından ilgililere ileterek yardım istedi. Bu iletişim kanalları ile yardıma koşuldu.

Kamusal hizmet ve verimliliğin artması için Gümüşhane ilindeki kamu yöneticilerinin de Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Bakanlarımız ve Sayın Valimiz gibi twitter ve diğer sosyal medya hesaplarını aktif kullanmaları gerekir diye düşünüyoruz.

Güzel günler dileğiyle.

image_print

HABERLER